Mit érdemes tudni a lávaköves masszázsról?

A lávaköves masszázs igen régi eredetű. A vulkanikus kőzetek különleges, mágikusnak vélt hatását alapul véve masszíroztatták magukat kisebb-nagyobb kövekkel az emberek már az ókorban is, miután kicsit hevítették őket.

[wp_ad_camp_1]

A technika alapja, hogy a hosszúkás, lapos lávaköveket felmelegítik, és azokkal végeznek célirányos mozdulatokat a testfelület különböző pontjain. Az egyetlen olyan módszer, amikor nem kézzel érintik a masszírozandó felületet. Óvatosan nyomkodják a köveket a háton, figyelve az izmok működését. A 21. században ismét divatba jött lávaköves masszázs nem véletlenül lett az egyik leggyakrabban igénybe vett lazító módszer; mint modernkori, stressz csökkentő terápia a leghatásosabb gyógyítási forma. A melegítéssel ellazíthatók az izmok, szüntethetők a görcsök, és javítható a vérkeringés. Az aromaterápiás kezelésnek is felfogható masszázs duplán gyógyít; az illatok és a speciális masszírozó technika erősíti a kötőszöveteket, tovább méregtelenít. A kezelés során alkalmazott illóolajok közül a mandula, a szezám- és a napraforgóolaj élvez elsőbbséget, de a mogyoróolaj is gyakorta használatos. Az ellazulás pár perc után garantált, mi által a test pozitív energiákhoz jut, kitessékelve a méreganyagokat a szervezetből.

Lávaköves masszázs

Lávaköves masszázs

A masszázs alapvetően jót tesz mindenkinek, de fokozott fizikai-pszichés megterhelés esetén egyenesen ajánlott! A lávaköves masszázs hatásának köszönhetően az első alkalom után jelentősen csökken az idegrendszer megterheltsége és az izmok merevsége. Az ún. akupresszúrás pontok masszírozásával befolyásolható az idegpályákon keresztül a belső szervek működése; a nagyobb kövekkel a központi részeket, a kisebbekkel pedig a test egyéb tájékait dörzsölik át relaxációs zenei aláfestés mellett. Sokan tartják ideális testi regenerációnak, mivel 1-1,5 óra alatt fájdalommentessé tehető a szervezet, miközben energiákkal feltöltekezik. A pozitív hatásának se szeri, se száma, ezért javasolják a szakemberek a folyamatos stressznek kitett személyek számára, hogy havonta 1-2 alkalommal vegyék igénybe a lávaköves masszázst. Kivételt képeznek a várandósok és egyes komoly szervi megbetegedéssel küzdő betegek, akiknek nem javasolt a hő terápia.