Currently browsing

szeptember 2014

Pécsi dohánygyár

A Pécsi dohánygyár története 1.

A dohány és Pécs város kapcsolata történelmünkben igen mélyre nyúlik. Már 1822-ben Baranya megye tudós ismertetője, Bayer megírta, hogy „a Pétsi dohány“ vagy németül a  „Fünfkirchner Blatt“ Tolna és Somogy megyékben terem, ahol már 35 esztendeje a pécsi polgárok szerzik be, és ők küldik tovább.

Valentin-nap képeslap

Valentin-napi képeslapok

A február 14-én tartandó szerelmesek ünnepe az elmúlt két évtizedben vált igazi ünneppé. Magyarországon kezdetben Bálint-napként hívták, de az angol Valentin-nap elnevezés vált a későbbiekben általánossá. Ezen a napon a szerelmesek megajándékozzák egymást kisebb, nagyobb ajándékokkal.

Zsolnay-gyár

A Zsolnay-gyár jelentősége

Minthogy a városnak nemcsak a legrégibb, hanem egyszersmind legnagyobb gyára is a Zsolnay-gyár, története fényt vet arra is, hogyan születik meg a munkásosztály, és milyen az életútja egy vidéki ipari gócban. A Zsolnay-gyár, noha vidéken jött létre, az ország, sőt a volt Osztrák-Magyar Monarchia elsõ és legnagyobb kerámiai gyárává fejlődött, …

Húsvét locsolás

Húsvéti locsolóversek

Húsvétkor az egyik leginkább kedvelt szokás a locsolás. Húsvéthétfő napján a család férfi tagjai elindulnak, hogy vízzel, kölnivel vagy szódavízzel meglocsolják a család női tagjait. Vannak, akik végig látogatják a távolabbi rokonokat, barátokat és a szomszédokat is. Főleg faluhelyen az sem ritka, hogy a fiúk egy vödör vízzel érkeznek és …

Mentsd meg a hajad esőben

Mentsd meg a frizurád az esős napokon is!

Az eső elleni védekezést érdemes már hajmosáskor elkezdeni. Ez annyit tesz, hogy ha tudod, hogy csapadékos időjárás közeleg, akkor ennek függvényében vásárolsz sampont és balzsamot. Olyan termékeket válassz, amelyek megtudják akadályozni az elektrosztatikus hatást, és a tincsek hullámosodását. A dobozokon az anti-frizz kifejezést kell keresned. A száraz hajra való sampon …

iPhone 5

Válogass a legújabb iPhone 5 tokok között!

Az nem vitatható, hogy az iPhone 5 készülékek ára igen csak magas. Ennek ellenére mégis nagy népszerűségnek örvendenek ezek a telefonok. Akinek sikerült vásárolnia egy ilyen impozáns eszközt, az természetesen szeretné, ha hosszú időt át olyan állapotban maradna telefonja, mint ahogyan azt átvette az üzletben az eladótól.

Guppi

Milyen halat tegyünk az akváriumba?

Sokan szeretnének háziállatot, de megfelelő hely, vagy a házi kedvencre jutó idő hiányában nem mernek bevállalni kutyát vagy macskát. Nekik megoldás lehet az akvárium, ami egyben a lakás dísze is. Mielőtt valaki akváriumot vesz, alaposan utána kell olvasni, hogy megfelelően ki lehessen választani annak nagyságát, a bele való növényeket, tárgyakat.

Születésnap

Születésnapi idézetek

Az emberek életében az egyik legfontosabb ünnep a születésnap. Ezen a napon jön a világra ugyanis egy új élet. A kisbaba világra jöttét szokás megünnepelni. Gyakran a barátok is felkerekednek ilyenkor és meglátogatják a csöppséget. Gyermekkorban a szülök, nagyszülők ajándékokkal lepik meg cseperedő utódot.

Házi duguláselhárítás

Házi duguláselhárító módszerek

A házi duguláselhárító Százhalombatta lakóinak megoldást jelenthet a dugulásokra. Elsősorban az enyhébb mértékű elzáródások feloldására akalmasak az otthoni módszerek, de a szakember kihívása előtt mindenképp érdemes megpróbálkozni velük. Még jobb, ha a ingyenes tanácsadást kérünk, mielőtt nekifognánk a kísérletezésnek.