Currently browsing

augusztus 2015

Fűtésszerelés

Érdemes évente egyszer átnézetni a fűtésrendszerünket egy megbízható fűtésszerelővel

Általában mindenkivel előfordul, hogy élete folyamán fűtésszerelőt kell hívnia, mert be kell szereltetni egy új fűtőberendezést, vagy meg kell javítani, esetleg ki kell cserélni egy meglévőt. Egy bizonyos idő elteltével felújításra vagy korszerűsítésre szorulhat a meglévő fűtésrendszerünk, ilyenkor is fűtésszerelőt kell hívnunk, de van még egy alkalom, amit szakemberre kell …

Nap

Néhány fontos adat a Napról

A földi élet szempontjából az égitestek közül a Nap a legfontosabb, nélküle nem lenne élet. De vajon ismerjük-e eléggé például a Napunk mozgását? A láthatósági viszonyaiból már régen meghatározták a Nap pályáját, de még ma is vannak olyanok, akik nincsenek tisztában ezzel a mozgással.

Duguláselhárítás

Dugulás esetén hosszú távon nem használnak a házi praktikák

Sokan megpróbálkoznak házilag megoldani a duguláselhárítást, de általában nem nagy sikerrel járnak. A WC-pumpa, a különféle duguláselhárító folyadékok, illetve a házi praktikák általában kevésnek bizonyulnak. Amikor saját kezűleg igyekszünk orvosolni a bajt, akkor látszólag sikerül elhárítanunk a dugulást, de gyakorlatilag csak elodázzuk azt, és egyre nagyobb mértékű dugulást okozunk.

Hans Ulrich

Aki fél lábbal is harcolt

A vidék származású fiú nem ért el különösebb sikereket az iskolában, és kezdetben nem tartották túl jó pilótának sem, mégis, a német hadsereg legmagasabb kitüntetéseit kapta meg. Hans Ulrich Rudel Ju-87-es zuhanóbombázóval szeretett volna repülni, de a légierő elutasította kérését, így egy felderítőgépen kezdte a háborút.

Jamaica

Jamaica, a karib–szigeti csoda

Jamaica egy fantasztikusan szép és turistacsalogató szigetország, amely a Karib-tengeren található meg az Amerikai kontinenstől csaknem 700 kilométerre, keletre. Egyedülálló növény-és állatvilággal rendelkezik trópusi éghajlatának és a sok csapadéknak köszönhetően.

Budapest nyelviskola

Különféle nyelvi tanfolyamok Budapesten

Minden ember más. Nem rendelkezünk egyforma képességekkel, és az időbeosztásunk is eltérő. Ezért nem lehet mindenkit egyfajta nyelvtanfolyam keretein belül idegen nyelvre oktatni. A Cosmopolitan Lingua Nyelviskola tisztában van ezzel, ezért van intenzív, félintenzív és hétvégi tanfolyama is, és ezért méri fel minden tanuló nyelvi szintjét, mielőtt eldöntené, hogy milyen …