Currently browsing

július 2023

A japán bonsai fa termesztése és gondozása

A bonsai művészet egy ősi japán hagyomány, amely a természet megformálásának és a miniatűr kertek létrehozásának művészete. A bonsai fákat szépségük és egyedi jellegzetességeik miatt értékelik, és az évszázadok során az egész világon népszerűvé váltak. A japánok türelemmel és szeretettel gondozzák ezeket a miniatűr fákat, hogy a legtöbbet hozhassák ki …

Illatgyertya

Így készíthetsz akár otthon is illatgyertyát

Egy-egy impozáns illatgyertya nem csupán tökéletes dísze lehet otthonunknak, hanem állandó légfrissítőként is üzemel, hiszen az aromák akkor is távoznak belőle, ha épp nem gyújtottuk meg. A boltok polcain ugyan időről időre találhatunk olyan darabokat, amik szinte tökéletesen megfelelnek az ízlésünknek, ám a legtöbb esetben valamilyen kompromisszumot kell kötnünk e …

Gipszkartonozás

Gipszkartonoznál? Ezekre figyelj!

Noha a komolyabb kőművesmunkáknak kevesen mernek szakmai segítség nélkül nekilátni, a rengeteg esetben tökéletesen megfelelő eredményt adó gipszkartonozás kapcsán már egész más a helyzet. Tudniillik itt jóval kevesebb tényezőre kell odafigyelni és a végzetes hibák esélye is minimális, ezért aztán kellő előkészületet követően bátran belevághatunk akár önállóan is.

Balaton

Balaton, vagy strand? Melyiket válasszuk?

A nyári hőségben minden lehetséges módszert megragadunk, hogy egy kicsit hűsölhessünk, erre pedig mi sem alkalmasabb egy vízpart mellett eltöltött napnál. Ugyanakkor hazánkban tenger híján kénytelenek vagyunk egyéb megoldásokhoz folyamodni és bizony néha egyáltalán nem egyszerű eldönteni, mivel is járhatunk a lehető legjobban.

Légvár

Légvárat otthonra? Így válasszunk!

Gyermekeink végtelennek tűnő energiáit lekötni az egyik legnagyobb kihívás, amivel szülőként szembesülünk, idővel pedig bármit megtennénk azért, hogy pár percig nyugodtan tehessük a dolgunkat. Egyszerűnek tűnik egy mese elé leültetni a lurkókat, ám ez sem mindig válik be, tudniillik a mozgalmas szórakozás mindig hívogatóbb.