Currently browsing

január 2015

Milyen a karnevál Velencében?

Már csak néhány hét és itt a farsangi időszak, kezdődnek a bálok, mulatozások. Nézzük meg, Velencében hogy zajlik a karnevál! A karnevál szó a latin came levare magyarul a „hús elhagyása” szó kombinációból alakult ki, utalva arra, hogy a farsangi időszak húshagyó szerdáig, azaz a húsvétot megelőző 40. napig tart.

Bervina.com

A több mint 20 éve működő cég titka

Mikor azt halljuk, hogy már több mint tíz éves egy cég, felmerül bennünk a kérdés, még ha nem is vagyunk vállalkozók, hogy ez miként lehetséges. A Bervina cég is ilyen, hiszen már több mint húsz éve működik, és nem mellesleg a mai napig 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalat.

Összecsukható masszázságy

Az összecsukható masszázságy praktikusságáról

Egyre többen választjuk a kikapcsolódás azon formáját, mely testünket éppúgy pihenteti, mint lelkünket. Ez pedig nem más, mint a masszázs. A lazító, relaxációs zene, a minőségi olajok, krémek és a jó szakember mellett a masszázságy sem utolsó szempont, hogy valóban pihenten távozzunk egy-egy masszázsról. Az összecsukható masszázságy pedig igen praktikus …

Dunai-gőzhajózás

Az Első Dunagőzhajózási Társaság rövid története

Az Első Dunagőzhajózási Társaság (DGT) (Erste k. k. priv. Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft (DDSG) egy rendkívül életképes részvénytársaság, mivel a magyarországi nagybirtokosság (köztük gróf Széchenyi István) és az osztrák tőke (köztük a korabeli Habsburg birodalom gazdasági, politikai életének különösen jelentős személyiségeit) hozták létre.