Miért érdemes utángyártott tonert vásárolni?

A nyomtatóba való toner kiválasztása nem egyszerű. Sokan az eredeti tonerek mellett teszi le a voksukat, hisz a nyomtató gyártók is azzal riogatnak, hogy az utángyártott toner tönkreteszi a nyomtatót, sőt így a garancia is elveszik. Pedig az utángyártott tonernek számos előnye van.

[wp_ad_camp_1]

Utángyártott toner számos pozitívummal rendelkezik, így nem csoda, hogy egyre népszerűbb. A nyomtatók ma már elérhető áron beszerezhetők, azonban az eredeti tintapatronok még mindig aranyáron kaphatók. Nem csoda, hogy sokan keresnek másfajta olcsóbb megoldást. Az eredeti tonerek sok esetben akár tízszer annyiba kerülnek, mint az utántöltött változatok, így ár – érték arányban egyértelműen jobban megéri ezt a típust választani. Az utángyártott tonereket általában az alacsony áruk miatt és ennek következtében minőségük miatt is kritizálják. Pedig jó pár teszt ennek pont, hogy az ellenkezőjét bizonyította be. Az utángyártott termékek ugyanis közel ugyanannak a minőségi elvárásnak képesek megfelelni, mint az eredeti változatok. Továbbá tudományosan alátámasztott tény, hogy az utángyártott termékek jóval környezetbarátabbak, mint az eredeti tonerek.

Utángyártott toner

Utángyártott toner

Az utángyártott tonerek több ponton biztosítottak, valamint az is elmondható róluk, hogy jól felépítettek. Azonban, némi odafigyeléssel meghosszabbítható az élettartamuk. Már a tárolásnál is érdemes odafigyelni, hogy ne élére állítva tároljuk a tonert. Használat előtt minden esetben rázzuk fel. Ennek nem kell egy intenzív mozdulatnak lennie, csak lazán rázzuk fel, hogy a tonerpor arányosan helyezkedjen el a tonertestben. Fontos, hogy a rázást még a biztosító szalag eltávolítása előtt tegyük meg. Helyes tárolással és használattal a toner élettartama meghosszabbítható, akár 1 évre is.