Újdonságok 2013-tól a SZÉP Kártya életében

Változott a Pihenőkártya működését szabályozó kormányrendelet. 2013-tól még többféle szolgáltatást vehetünk igénybe a SZÉP Kártya elfogadóhelyek folyamatosan növekvő kínálatából. A cafeteria területén 2013-tól kisebb változások léptek életbe. A kedvezményes cafeteria, így a Széchenyi Pihenő Kártya is, továbbra is olyan juttatás marad, melynek biztosítása megéri a munkáltatónak.

[wp_ad_camp_1]

Az elmúlt másfél év alatt a plasztik igazán szép eredményeket ért el. A kibocsátott kártyák mellett a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is folyamatosan növekszik. A szolgáltatóknak is megéri csatlakozni a rendszerhez, többek között a fix, 1,5%-os jutalék miatt is. Ma már lassan egymillió kártyabirtokos keresi fel a szerződött szolgáltatókat, hogy béren kívüli juttatása terhére különféle szolgáltatásokat vegyen igénybe.

Az idei év változásai a jelenlegi három kibocsátó pénzintézet (az OTP, az MKB és a K&H) mellett újabb kibocsátók piacra lépését is eredményezhetik. Az újabb szereplők megjelenése a kártyabirtokosok és a SZÉP Kártya elfogadóhelyek számára is újabb lehetőségeket jelenthet.

SZÉPKártya.hu

SZÉPKártya.hu

Bővült a kártyával igénybe vehető szolgáltatások köre is, így a szabadidő alszámla már sokkal több helyen, sporttal kapcsolatos tevékenységek esetén is használható. A szolgáltató SZÉP Kártya elfogadóhelyeken így már uszodai belépőt, sporttal kapcsolatos képzéseket, edzéseket, valamint sporthorgászathoz horgászjegyet is lehet váltani.

Az újításoknak köszönhetően a kártyabirtokosok és társkártyával rendelkezők a 2011-es juttatási összegüket 2013. május 31-ig költhetik szálláshely-szolgáltatásokra. A felhasználási határidő nem csak a 2011-ben átutalt cafeteriára vonatkozik, a rendelkezés értelmében a Pihenőkártyára utalt juttatás összegét az utalást követő második naptári év május 31-ig használhatja fel a kártyabirtokos. A határidő lejárta után az összeg visszakerül a munkáltatóhoz.