Indiába utaznál? Íme, pár érdekesség, amit lehet, hogy nem tudtál

Noha sokaknak Indiát hallva a zsúfoltság, a rengeteg ember, és a káosz villan be, valójában egy lenyűgöző ország, amely történelme és kultúrája olyan sokrétű, és mély, hogy annak megismerésére egy egész élet sem lenne elegendő.

Ezért aztán az nem is lehet kérdéses, hogy egy felfedező-kalandozó típusú embernek legalább egyszer látnia kell ezt a varázslatos országot a saját szemével is, ám az is igaz, hogy ezt az utazást nem szabad félvállról venni. Persze India nem tartozik a veszélyes úti célok közé, ám egy annyira eltérő kultúrájú nép, hogy mindenképpen érdemes előzetesen egy picit felkészülni és alaposan megtervezni a látogatásunkat. Ehhez rengeteg segítséget kaphatunk különböző utazási portálok, netán útikönyvek beszámolóiból, ám még így is készüljünk fel arra, hogy bőven érnek majd minket meglepetések, és szembesülünk olyan szokásokkal, és rendszerekkel, amikre nem voltunk felkészülve.

India

India

Az egyik ilyen az maga a közlekedés az országban. Bár különböző ismeretterjesztő, utazási műsorokból úgy gondolhatnánk, hogy az egész ország egy nagy riksa farm, valójában meglepően jó a közlekedési hálózata, és buszokkal, de főleg vonattal bármilyen nevezetesebb célpont gond nélkül és kényelmesen megközelíthető. Ehhez kapcsolódóan pedig mindjárt érdemes szót ejteni a leleményességről is – amely az indiai utazás kötelező velejárója kell, hogy legyen, másképpen amúgy nem fogunk boldogulni -, már ami a vonatokat illeti. Ugyanis gyorsnak kell lennünk és időben kell kapcsolnunk, hisz a jegyeket általában percek alatt elkapkodják, így nem árt, ha jó előre megtervezzük a pontos útitervet és amint lehet, megvásároljuk a szükséges menetjegyeket. Ha esetleg attól tartanál, hogy hogyan fogsz – például egyedül – boldogulni ebben a hatalmas országban, akkor van egy jó hírünk is. Egyrészt Indiában rendkívül jó a mobilhálózat lefedettsége, másrészt szinte mindenhol találunk olyan embert, aki kitűnően beszél angolul és emellett az indiaiak rendkívül vendégszeretőek, így ha bármikor segítségre szorulunk, nem kell azon aggódni, hogy hogyan mászunk ki a csávából. A legfontosabb, hogy legyünk talpraesettek és tartsuk tiszteletben a kultúrát – és annak néha számunkra furcsa szabályait -, ugyanis ha e két dologra odafigyelünk, akkor egy felejthetetlen élményben lesz részünk.