Hogyan történik a vízlágyító működése?

A legnépszerűbb vízlágyítók automatikus regeneráló rendszerrel rendelkeznek. A legalapvetőbb típus elektromos időzítővel rendelkezik, amely rendszeres ütemben öblíti és tölti a rendszert. Az újratöltés során lágy víz nem áll rendelkezésre.

Vízlágyító működése a bolt.agroviz.hu weboldalon elolvasható, tehát ha kíváncsi arra, hogy ezek hogy működnek vagy rendelni szeretne egyet, keresse fel weboldalunkat. A vízlágyító vezérlés egyik típusa egy számítógépet használ, amely figyeli, hogy mennyi vizet használnak fel. Amikor elegendő víz haladt át az ásványi tartályon ahhoz, hogy a nátriumszemcséket kimerítse, a számítógép beindítja a regenerációt. Ezek az öblítők gyakran tartalék gyantakapacitással rendelkeznek, így a töltés során némi lágy víz áll rendelkezésre. A másik típusú vezérlés mechanikus vízmérőt használ a vízfelhasználás mérésére és az újratöltés kezdeményezésére. Ennek a rendszernek az az előnye, hogy nincs szükség elektromos alkatrészekre, és az ásványi tartályt csak szükség esetén töltik fel. Ha két ásványi tartállyal van felszerelve, akkor is mindig rendelkezésre áll a lágyított víz, még a készülék újratöltése közben is. A vízlágyító berendezéseket árusító cégek általában tesztkészleteket kínálnak, amelyek segítenek meghatározni a víz keménységét.

Vízlágyító

Vízlágyító

A víz keménységét gabona per gallonban (GPG) vagy milligramm per literben mérik (mg/l, ami ppm-nek felel meg). Az 1 GPG-ig (vagy 17,1 mg/L-ig) terjedő víz lágynak, a 3,5-7,0 GPG (60-120 ppm) víz pedig közepesen keménynek számít. A vízlágyító hatékonysága attól függ, hogy milyen kemény a bejövő víz. Előfordulhat, hogy a 100 GPG feletti víz nem lágyul meg teljesen. Amennyiben többet tudna meg és úgy érzi itt az ideje, hogy beszerezzen egy vízlágyítót, keresse fel bátran a bolt.agroviz.hu weboldalt.