Hogyan fogyasztják az európaiak a kávét?

Gondolkozott már azon, hogyan fogyasztja Európa többi része a kávét? A németországi „Pharisäer”-től a szlovákiai „Vienesse”-ig tanulja meg, milyen kávét rendeljen európai utazása során. A kávézás Ausztria napi rutinjának része.

A legnépszerűbb fogyasztási mód a Kleiner Brauner (eszpresszó) és a Großer Brauner (eszpresszó egy kis tejjel). A bécsi kávé is népszerű: tejszínhabbal megtöltött eszpresszó. Néha tejet adnak az eszpresszóhoz a tejszín előtt, néha vaníliával, csokoládéval vagy fahéjjal töltik meg a tetejét. A belgák számos ínyenc receptet fejlesztettek ki kávéval, beleértve az eszpresszó kávéhabot és a mokkás fagylaltgolyókat. A legelterjedtebb kávéfajta a café au lait (eszpresszó kávé tejjel), bár gyakori, hogy tejszínhabbal, fahéjjal és/vagy csokoládéval egészítik ki. A török ​​stílusú kávé az Oszmán Birodalom kora óta népszerű Bulgáriában. Általában egy kis réz edényben, úgynevezett „dzhezvében” készítik. A bolgár jósok a csésze alján hagyott kávézaccot használják fel az ivó szerencséjének megjóslására!

Kávé

Kávé

Horvátország gazdag kávéivási kultúrát alakított ki az elmúlt években. A kávét ízlelgetik, lassan isszák és társaságilag élvezik. A macchiato népszerűvé vált – egy eszpresszó kávé, amelyhez kis mennyiségű habosított tejet adnak. A Bijela Kava (Caffe Latte) azonban továbbra is a legnépszerűbb ital az országban. Cipruson a legtöbb ember török ​​kávét iszik (vagy „ciprusi kávét”, ahogy ők nevezik). Egy kis kávégépbe vizet öntünk, mértékként egy ciprusi méretű kávéscsészét használunk. A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kávét, és jó habosra keverjük. Cukor hozzáadásával metrio kávét készíthetünk. A frappé kávé Cipruson is nagyon népszerű, különösen a fiatalok körében. A frappé instant kávéból, cukorból és kevés vízből áll, habbá turmixolják, majd egy magas pohárba öntik. Ezután hozzáadjuk a hideg vizet, a jégkockákat és a párolt tejet (opcionális).