Irodai Masszázs

Az irodai masszázs vagy más néven manager masszázs a svédmasszázs amerikai változata, amelyet azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy irodai környezetben, munkahelyen is lehessen masszázs kezelést végezni. Az kezeléshez tehát nincs szükség speciálisan kialakított helyiségre, masszázsszalonra, hanem szinte bárhol végezhető – persze lehetőleg egy elkülönített helyiségben vagy leválasztott térrészben -, csupán egy erre a célra kialakított masszázs szék kell hozzá.

Az irodai masszázs hossza változó lehet, általában 20 és 30 perc közötti hosszúságú, ennél persze lehet rövidebb vagy hosszabb, ami viszont már nem nevezhető optimálisnak. A túl rövid terápia nem tud feltétlenül eredményt elérni, a túl hosszú maasszázs pedig a munkából való kiesés miatt nem praktikus, továbbá frissítő hatás helyett ilyenkor inkább relaxációs, vegetatív funkciókat erősítő hatások érvényesülnek.

Irodai masszázs

Irodai masszázs

A masszázs felépítése úgy történik, hogy a kezdeti kezelés inkább az ellazulást, relaxációt erősíti. Ezt követően a masszőr olyan fogásokat alkalmaz, amelyek alaposan átmozgatják a kezelt izmokat, szöveteket. A kezelés utolsó fázisában pedig főleg a frissítő, élénkítő hatást próbál elérni, melynek célja, hogy a kezelt személy a masszázs végére felfrissüljön, hogy ismét munkába állhasson. A terápiát kiegészítheti még a kezelt terület ízületeinek passzív kimozgatása, továbbá – ha a vendég azt kifejezetten kéri – a hajas fejbőr átmasszírozását, hiszen nem kenjük össze semmivel, mivel a kezelés során amúgysem használunk krémet vagy olajat.

Egy jól kivitelezett, megfelelő hosszúságú irodai vagy székmasszázs kezelés bizonyítottan jótékony hatásra van az egyéni munkateljesítményre, a kezelt személy kevésbé feszült, ugyanakkor frissebb és koncentráltabb lesz, és jobban tud fókuszálni az előtte álló feladatokra. Arról nem is beszélve, hogy a kellemes élmény miatt motiváltabb is lesz a munkavégzésre, nem lesz többé enervált, kedvtelen. Nem utolsó sorban szívesebben választja a munkahelyre való bejárást, mint az otthoni munkavégzést, ami kifejezetten előnyös azon cégek számára amelyek előnyben részesítik a benti munkavégzést a home office helyett.