Amikor eldugul a csatorna vezeték

A kültéri dugulás egyáltalán nem ritka, ugyanis közel ugyanolyan gyakorisággal fordul elő, mint a beltéri és éppolyan kellemetlen tud lenni, mint a beltéri dugulás vagy csőtörés.

[wp_ad_camp_1]

Az eldugult csatornavezetékről ide kattintva olvashat többet. A házban terjengő bűzös szag, valamint a kortyogó hangok sokszor dugulásra utalnak. Érdemes nem félvállról venni a problémát, ugyanis nem csak a kellemetlen szagok okozzák a legnagyobb gondot, de otthonunk is hamar komoly veszélybe kerülhet. A kültéri dugulás hátterében általában felgyülemlett falevelek, különféle törmelékek, zsíros lerakodások és fagyökerek állhatnak. A leggyakoribb ok, nem is a dugulás, hanem a fagyökerek, amik megrongálják a vezetékeket. Ez odáig vezet, hogy berakodnak törmelékekkel, elállják a szennyvíz útját, aminek következménye, hogy az elkezd visszafelé folyni a házba, ami különféle baktériumok, bacilusok elszaporodásával jár.

Csatorna vezeték dugulás

Csatorna vezeték dugulás

Mindezek komoly egészségkárosító hatásúak lehetnek, így fontos minél előbb cselekedni. Nem hiába javasolják a szakemberek, hogy a vezetékek közelébe ne ültessünk nagy gyökeret eresztő fákat vagy bokrokat, mivel idővel azok komoly problémákat okozhatnak. Nem feltétlenül kell egyből szerelőhöz fordulni, ugyanis elképzelhető, hogy egy magasnyomású mosó segítségével könnyedén kitakaríthatjuk a csöveket és a felgyülemlett szennyvíz máris könnyebben távozik. A problémák elkerülése érdekében érdemes a fákat évi egy-két alkalommal gyökérteleníteni, valamint évi egyszer átmosni a vezetékeket a magasnyomású mosó segítségével, mivel így évekkel meg tudjuk hosszabbítani a vezetékek élettartamát. Mindezeket betartva hosszú ideig nem kell attól tartania, hogy otthonában bűzös szag terjeng a vezetékek miatt.