Zabkása a tökéletes reggeli

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, amely komoly szerepeket kell, hogy betöltsön. Az mellett, hogy energiával tölt el, fontos, hogy tartalmazzon vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat egyaránt.

[wp_ad_camp_1]

A zabkása egy tökéletes választás lehet, ugyanis minden megtalálható benne, melyre szüksége lehet a szervezetünknek. Sokkal élnek tévhitben és úgy gondolják, hogy a zabkása egy íztelen, ehetetlen valami. Viszont fontos elmondani, hogy a legtöbb fitneszmodell, illetve híresség, akik nagy oda figyeléssel vannak az egészségükre, azok mind ezt válasszák. Ezen felül még meg kell említeni, hogy a szakértők is bátran ajánlják. Ugyanis a zabpehely egy vízben nem oldódó rostforrás. Ám ennek ellenére, elmondhatjuk róla, hogy számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amivel a rostok is. A zabkása úgy működik, hogy magába szívja a vizet, vagyis azt a folyadékot amivel elkészítjük, melynek hatására megduzzad.

Zabkása

Zabkása

Így kitölti a beleket, majd hosszú ideig teltségérzetet biztosít. Amennyiben egy energiaszegény étrendet követünk, akkor is nyugodt szívvel fogyasztható. Mivel elmondható róla, hogy csökkenti a koleszterinszintet, érvédő hatású. illetve egyenletes vércukorszint emelkedést biztosít. Amennyiben egy ideális tízórait szeretnénk elkészíteni, akkor nincs másra szükségünk, mint egy pohár joghurt, illetve két teáskanál zabpehely. Az mellett, hogy finom, még az egészségünk megőrzése érdekében is tettük egy lépést. Hiszen elmondhatjuk róla, hogy alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegeknek is bátran ajánlott. Az oldható rosttartalma miatt elmondhatjuk róla, hogy a vérnyomás csökkentésére is kihat. Illetve megtalálhatóak benne fehérjék, antioxidánsok, és még szénhidrátok is.