Alaszka legszebb nemzeti parkjai

Ha az összes alaszkai nemzeti parkot egyesítené, hatalmas földterülettel ez lenne az ország 14. legnagyobb állama. Kevés út vezet ezekhez, és ezeken keresztül is, ezért magas szintű tervezést igényelnek, ami nem mondható el más parkokról, mint például a Yellowstone és a Yosemite.

A Harding Icefielden belül a Kenai Fjords Nemzeti Parkban az óceán találkozik Alaszka gleccsereivel. A látogatók félelmetes partszakasszal és epikus fjordokkal lesznek megáldva, amelyeket a legjobban a megerőltető, de kifizetődő Harding Icefield Trailen fedezhet fel. A látványos kilátás mellett vidrákat, hegyi kecskéket, lundákat és oroszlánfókákat is felfedezhet. Anchorage-tól százhuszonöt mérföldre délre a nemzeti parkot nem nehéz autóval megközelíteni. Van egy út is, amely bemerészkedik a parkba, így még könnyebben eljuthat számos nyomvonalhoz. A park felfedezésének másik módja egy körutazás, amely a fjordokba vezet. A Wrangell-St. Az Elias Nemzeti Park tele van túlvilági élményekkel. Az Egyesült Államok legmagasabb csúcsainak lenyűgöző koncentrációja a Connecticut államnál nagyobb nemzeti parkban található.

Alaszka

Alaszka

A nemzeti park összekapcsolódik a Glacier-öböllel, hogy egy nagyobb UNESCO Világörökség részét képezze. A Glacier-öböltől eltérően könnyebben fedezheti fel a park hatalmas gleccsereit, és könnyen hozzáférhet különféle kalandokhoz, amelyek magukban foglalják a jégmászást is. De annak ellenére, hogy közel van az állam legnépszerűbb parkjához, a Wrangell-St. Elias viszonylag kevés látogatót fogad évente. A két bekötőút és a rengeteg túraútvonal rengeteg felfedezésre váró vadont kínál. Vegye fel a túrabakancsot, ha a Glacier Bay Nemzeti Parkba látogat. Itt a legjobb a kilátás a vízre, így nem kell izzadnia ahhoz, hogy értékelje a környezete díszes szépségét. Számos alaszkai nemzeti parkhoz hasonlóan a Glacier Bay-t sem könnyű elérni. Ha nincsenek utak, a legjobb megoldás az, ha csatlakozik egy körutazáshoz.