A villámhárító általi védelem az egész házra kiterjed

A villámcsapások minden évben komoly károkat okoznak. Olykor csak az elektromos készülékek károsodnak, máskor viszont a teljes ház leég. Ennek megakadályozására a legjobb módszer a villámhárító alkalmazása.

Villámhárító kapcsán fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy nem igaz, hogy a vonzza a villámokat. Ahogyan az sem igaz, hogy a villámok gyakrabban csapnának családi házakba, csak ezek a hírek gyakrabban jutnak el az emberekhez. A társasházak védelme a közös képviselő feladata. Az ipari ingatlanok védelme pedig a tulajdonosok érdeke. Éppen ezért az említett esetekben jellemzően telepítve van a villámhárító rendszer, vagyis nem kell tartani a károktól. A családi házak esetében semmilyen jogszabály nem kötelezi a tulajdonost, hogy villámhárítót szereltessen fel. Ez azt jelenti, hogy ha becsap a villám, akkor sajnos szinte biztosan számolni kell valamilyen kárral. Jobb esetben csak tönkre mennek az elektronikus készülékek, rosszabb esetben pedig tűz alakul ki. A dugaljak konnektorból való kihúzása mindössze az elektromos készülékek megóvásában segít, de a tűz kialakulását nem tudja meggátolni.

Villámhárító

Villámhárító

Érdemes tisztában lenni vele, hogy a villámcsapás nem csupán a magas épületekre jelent veszélyt. A családi házak sincsenek biztonságban. A villámhárító többnyire acélból készült szerkezet, amely a becsapó villámokat a földbe vezetik. Ennek köszönhetően sem a házzal, sem az elektronikus készülékekkel nem érintkeznek, tehát kárt sem okoznak benne. Ha fontos Önnek a családja és értékei védelme, akkor mindenképp érdemes villámhárítót szereltetni otthonára. Ehhez szakember segítségét kell kérni. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a villámhárítóval kapcsolatban, valamint elérhetőségre van szüksége, akkor érdemes ellátogatni a villamharito.com weboldalra!