Ágytakarót minden hálószobába

Az ágytakarók fontos szerepet töltenek be a hálószobában. Ha lényeges a szoba tökéletes rendezettsége, az egyik legegyszerűbb módja, ha letakarjuk az ágyat egy gyönyörű ágytextíliával.

A kiegyensúlyozott enteriőr a hálószobában nagyon fontos. Minél lágyabb, meghittebb a hangulata, annál jobban érezhetjük itt magunkat, amikor pihenésre kerül a sor.A hálószoba otthonunk legintimebb helyisége, amit alvásra, pihenésre, ellazulásra használunk. Nem előnyös, ha ez a helyiség túl van zsúfolva. A letisztult, kényelmes és funkcionális hálószoba bútorokon kívül nem kell semmi egyéb. Ne legyen TV és más elektromos készülékek, mert ezek megnehezíthetik az elalvást.
Ami a bútorokat illeti, nem kell más, csak egy kényelmes ágy, egy kevéske hálószoba bútor, éjjeli szekrény, szőnyeg, lámpa.

Az ágyazás, az ágyneműhuzatok elrakása megosztó téma a hálószobában. Van, aki úgy van vele, hogy nem teszi minden reggel el az ágyneműtartóba a paplan párna garnitúrát, hanem inkább egy szép nagy ágytakaróval letakarja, így este sokkal gyorsabban az ágyba bújhat egy fárasztó nap után. Az ágytakarót csak le kell venni és máris bújhatunk a pihe-puha ágyba.
De nem mindegy, hogy az ágytakaró mekkora méretű, milyen színű és anyagú.

Ágytakarók sokféle színben, stílusban, méretben kaphatóak. Vannak kifejezetten elegáns ágytakarók és vannak letisztult, mininalista, egyszerű ágytakarók is. Fiatalos, modern, vagy klasszikus, válasszunk a hálószobánkhoz leginkább illő darabot.

Ágytakaró

Ágytakaró

A hálószoba akkor kényelmes, ha az ágyat körbe tudjuk járni. Ha nem kell senkinek lehajtott fejjel közlekednie, vagy pedig oldalazva közlekednie lefekvéskor és felkeléskor. Az ágytakarót is így tudjuk a legkényelmesebben leteríteni és megigazítani. Ha már ágytakarót használunk, az legyen szépen, kisimítva, leterítve az ágyra.

Az ágytakaró nagyon praktikus, hiszen pillanatok alatt beágyazhatunk vele. Szerintem nem hiányozhatna egy hálószobából sem. Nem csak szép és esztétikus, hanem meg is védi a paplant, párnát a portól napközben. Ideális ahhoz is, hogy a hozzánk illő stílust még jobban kifejezhessük vele. Akár fényűző, pazar elegancia uralkodik a hálószobában, akár az elképesztően pihe-puha lakástextileket kedveljük, az ágytakarók a szoba nagy részét kitöltik az ágyon.

A reggeli ébredéskor várjunk még egy kicsit az ágytakaró leterítésével. Amíg főzünk egy kávét, felöltözünk, elkészülünk, még ne fedjük be az ágyat az ágytakaróval. Addig nyisd ki az ablakot szellőztess, hagyd, hogy szépen elpárologjon az ágyneműből a nedvesség.

Az otthonosság megteremtése nagyon fontos dolog ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyünk. Egy prémium ágytakaró minden nap gyönyörűvé teszi a hálószobát. Varázsold el otthonod és magad is a meghittség érzésével.