Biztonságos a Tulumba utazás?

A mexikói Yucatán-félszigeten, Quintana Roo déli részén található Tulum egy tengerparti város volt, amely vonzotta a hippiket, akik jobban kedvelték a nyugodt strandokat és a maja romokat Cancún vad éjszakai élete helyett.

Az elmúlt évtizedben azonban a hippiket az influencerek és a bohó-sikkes digitális nomádok utolérték. Szóval, bár lehet élvezni az ottani romokat, mostanában nem mindenki Tulum rajongó. A legjobb állapotban megőrzött maja romok és festői fehér homokos strandok otthona, Tulum, határozottan Mexikó csodálatos része. De vajon biztonságos? Attól függ, kit kérdez meg erről. A Tengerentúli Biztonsági Tanácsadó Testület szerint Tulum „mérsékelten biztonságos” – bár az év elején elraboltak egy turistát, és 2021-ben két nőt öltek meg, amikor egy étteremben étkeztek csoportban. Quintana államban található meg Roo, amely Tulumot is magában foglalja, és az Egyesült Államok külügyminisztériumának információi szerint „fokozott óvatossággal érdemes itt nézelődni”, amikor oda utazik (szemben hat másik mexikói állammal, ahova a jelentés szerint „nem érdemes elutazni”).

Tulum

Tulum

Biztonságos Tulum az egyedül utazók számára? Általában igen. A helyi és a nemzeti kormányzat érdeke, hogy erőfeszítéseket tegyenek a turisták által sűrűn látogatott célpontok, például Tulum biztonságának megőrzésére. Ha Tulumban elkezdik kirabolni a turistákat (vagy még rosszabb), a látogatók nem jönnek ide többé, a helyi vállalkozások szenvedni fognak, és ennek eredményeként valószínűleg több lesz a bűnözés. Ha némi körültekintéssel jár el, ahogyan minden új úti célnál meg kell tennie, valószínűleg elkerüli a komoly problémákat. Tulum általában biztonságos az egyedüli utazók számára. Ennek ellenére a női utazóknak további aggodalmaik vannak, és még óvatosabbnak kell lenniük. Ne sétáljon egyedül éjszaka, például Tulumban. Soha ne fogadjon el italt valakitől, hacsak nem látta, hogy kiöntik vagy elkészítik. És mindig tartsa szemmel az italát, amikor kint van egy bárban.