A legjobb programlehetőségek Yumában

A „Föld legnaposabb városának” nevezett Yuma Arizona délnyugati sarkában található, a Sonoran-sivatag által körülvéve. Közvetlenül a mexikói és kaliforniai határon található, és rengeteg érdekes történelmi látnivalót és szórakoztató szabadtéri tevékenységeket kínál a látogatók számára.

A Colorado folyó déli partján fekvő várost az 1850-es években alapították, a régió egyik egyetlen biztonságos helyén, ahol át lehetett kelni rohanó vizein. Gyorsan gőzhajó-megállóvá és katonai raktárrá fejlődött, ahol a mezőgazdaság és a hadsereg képezi még a gazdaság alapját. A családok határozott kedvence, a West Wetlands Park közvetlenül a város északi határán fekszik, Kalifornia határán. A hatalmas, jól felszerelt játszótéren kívül rengeteg nyugodt piknikezőhely, játszótér és túraútvonal található minden korosztály számára. Az egykor szemétlerakóként használt területet a Colorado folyó mellett felújították, és 2002-ben megnyitották a nagyközönség előtt. Ma rendszeresen megválasztják Yuma legjobb parkjának, kanyargós ösvényei, festői kertjei miatt, amik halakkal vannak teli. Körülötte informatív tábla is található itt, amelyek mindent megtanítanak a környéken található növényekről és vadon élő állatokról.

Yuma

Yuma

Ha szeretne lehűlni és elmenekülni a város fojtogató nyári melege elől, akkor a Waylon’s Water World biztosan a megfelelő hely erre. A belvárostól mindössze tíz percnyi autóútra, közvetlenül keletre található, nagyjából tucatnyi vad és vizes túrát kínál, ahol csobbanóhelyek, lusta folyók és napozóhelyek is várják az érdeklődőket. A csakis a perzselő nyári hónapokban nyitva tartó víziparkot 2012-ben hozták létre a Z Fun Factory részeként, amely egy családközpontú szórakoztató komplexum. A Red Racer csúszdán kívül a vendégek körbeforoghatnak a Big Bowl hömpölygő vizében, vagy napozhatnak az egyik csillogó medencénél.