36 év után ott lehet Magyarország a 2022-es futball VB-n?

A magyarok jelentős része rajong a fociért. Sajnos futball sikereket leginkább a múltban találhatunk. Az utolsó foci VB, melyen hazánk képviseltette magát az 1986-os labdarúgó világbajnokság volt, ahová kvalifikálni tudtunk. Vajon negyven év után sikerül újra kijutni a foci VB-re?

Futball VB 2022 igazán izgalmas, különleges eseménynek mutatkozik, így jó volna, ha a magyarok nem csupán az események szemlélői lennének, hanem lenne kinek szurkolni. Első alkalommal, amikor hazánk részt vehetett labdarúgó világbajnokságon 1912-ben rögtön a legnehezebb ellenfél ellen kellett bizonyítani, az angolok ellen, akik hétgólos győzelemmel búcsúztatták a magyar csapatot. A következő megmérettetés sokáig váratott magára, ugyanis csak 1934-ben került rá sor, azonban ekkor a csapat a negyeddöntőig menetelt. Négy év múlva a magyar csapat teljesítményével bevonult a futball történelemkönyvekbe, ugyanis Svédország, Svájc és Holland-India legyőzésével az olaszokkal játszhatott döntőt, melynek során alul maradt, azonban az ezüst érem is nagyon szép teljesítmény.

Foci vb 2022

Foci vb 2022

Az Aranycsapat időszaka is igazán dicsőséges volt, melynek során az 1952. évi olimpiai győzelmet is sikerült elhódítani. A csapat ezt követően az Európa-bajnoki címet is megszerezte, majd az 1953. november 25-i legendás angolok elleni mérkőzésen 6-3-ra verte idegenben a hazájában 90 éve veretlen angol válogatottat. Az 1954-es labdarúgó világbajnokságban azonban a döntőben alul maradt a csapat az NSZK-val szemben érthetetlen módon. Hazánk ekkor legnagyobb esélyét szalasztotta el. Az elmúlt negyven év a sikertelenség évtizedeinek mondható, halovány sikerekkel tarkítva. Negyven év után vajon megtörténik a csoda és ott lesz a magyar csapat a futball VB-n? A válasz biztosan ott lesz idővel a focivb-2022.hu weboldalon!