Milyen lehetőségeket rejt magában a zsírleszívás?

Nem csak a nyári hónapokban kerül fókuszba a plasztikai sebészet, hiszen legtöbben az év minden időszakában szeretnénk jól kinézni. Ma ehhez már minden lehetőség adott is, hiszen a plasztikai beavatkozások, és közöttük is az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő zsírleszívás ma már rutin beavatkozás keretein belül valósítják meg a kívánt formákat.

[wp_ad_camp_1]

A zsírleszívás területével kapcsolatban azonban a legnagyobb tévhit az, hogy jelentős fogyás elérhető segítségével. Egyszerre maximum 2-3 liter zsír távolítható el, és a beavatkozás nem ismételhető olyan sűrűn, hogy azzal egyszerűen sikerülhessen megszabadulni akár ennek többszörösétől. Nem véletlen tekintenek erre a szakemberek is inkább úgy, mint az alakformálás eszköze, ugyanis a zsírleszívással elérhető eredmények inkább mérhetőek centiméterekben, mint kilókban. A beavatkozás kifejezetten alkalmas azoknak a területeknek a korrigálására, ahonnan az utolsó dekák sportolással már nem távolíthatóak el. Abban az esetben, ha a kötőszövetek már megereszkedtek, a szakemberek azt javasolják, hogy a zsírleszívás plasztikai műtéttel kombináltan kerüljön elvégzésre, hiszen így biztosíthatóak az optimális végeredmények.

Zsírleszívás

Zsírleszívás

A leggyakrabban kezelt területnek a fenék, a has, a csípő és a comb bizonyulnak, de nem ritka, hogy a felkar, a térd, a boka, vagy a toka tájékán válik szükségessé a zsírleszívás. A gyakran altatásban végzett beavatkozás során egy kis bemetszésen keresztül kerül bejuttatásra a szívócső, melynek segítségével fellazítja a sebész a zsírt, majd azt eltávolítja vákuum használatával. Nem ritka, hogy az eljárást és a felépülést követően a szakemberek ultrahangos alakformálást is szoktak javasolni, hiszen így még szebb eredmények érhetőek el. Annak érdekében azonban, hogy sokáig örvendhessen az elérteknek, nélkülözhetetlen az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgásra való odafigyelés.