Meditáció: stresszoldó hatása és szerepe a gyógyításban

A meditáció az a rendkívül hatékony terápiás eszköz, amelyet a gyógyszeres kezeléssel párhuzamosan ajánlunk a gyógyulás felgyorsítására.

Függetlenül attól, hogy Kínából, Indiából, Tibetből vagy máshonnan származnak, a meditációk megtanítanak arra, hogyan legyen harmóniában a lelkével, és erősítse fel belső energiáit. A meditáció kéz a kézben jár a légzéssel, hogy elérje a belső lelki békét, kiküszöbölje a légzésről elvonó gondolatokat. A természetes egészségügyi ellátás kínai rendszerében ez a lelkiállapot segít abban, hogy figyelmes legyen arra, amit csinál, és ne figyeljen mindenre, ami körülveszi. Ebben az ellazult állapotban minden gondot és problémát félreteszünk, helyüket egy derűs elme veszi át, amelyben a bizalom uralkodik, és amely elhagyja a bajokat, a nyomorúságokat, és az erőszakot. Javítja az általános egészségi állapotot, erősíti az immunitást és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Meditáció

Meditáció

A nyugodtabb emberekről kimutatták, hogy kevesebb oxigént fogyasztanak, kevesebbet kell aludniuk és kevesebbet esznek. A csendes elme elősegíti a rendezett szellemi tevékenységet, ezáltal növeli az agysejtek hatékonyságát. A Qigong gyakorlása megelőzheti és kezelheti az Alzheimer- és Parkinson-kórt. A nyugodt lelkiállapot kedvez a lélek és a test kapcsolatának és egyensúlyának, ami fokozott immunitást, csökkent vérnyomást, hormontermelést és adrenalinszintet eredményez. Amikor arra vár, hogy belépjen az orvosi rendelőbe, megemelkedik az adrenalin, legalább öt kérdés van a fejében, amit fel kell tennie, hogy tisztázza egészségügyi problémáit, és amikor kilépsz, rájön, hogy nem is sikerült megkérdeznie ezeket. Ezek a megválaszolatlan kérdések bizonytalanságot, félelmet, sőt túlzásokat szülnek. Ilyenkor is jól jön a meditáció.