Limonádé készítési trükkök

A citrom és a víz kombinációja még nem feltétlenül jelent limonádét, hiszen ahhoz sokkal több minden szükséges, például cukor, citromlé, citromhéj, valamint jéghideg víz, és ha ezek megfelelő mennyiségben egyesülnek, akkor már egy isteni limonádé lesz az eredmény. Ha pedig a következő tippeket jól használja fel, akkor akár egy nyári limonádé standnál is több ezret kereshet.

[wp_ad_camp_1]

Az első és legfontosabb dolog amit tudnia kell az az, hogy érdemes mindig a klasszikus limonádé alappal kezdeni, és ezek után kell beletenni a többi hozzávalót. Egy nagyon forró napon nem szeretjük megvonni magunktól az erős és kesernyés limonádé frissítő hatását, ezért olyan hozzávalókat is kipróbálhatunk, amelyek erősíthetnek az ízeken. Ki lehet próbálni a nyári gyümölcsöket, például a barackot, a szilvát, a gyógynövényeket, például a mentát, tárkonyt, bazsalikomot, vagy akár a petrezselymet is. A legjobb kombinációk ezzel kapcsolatban a következők: málna és tárkony, uborka és petrezselyem, szilva és citrom verbéna, őszibarack és gyömbér, áfonya és kakukkfű, végül pedig eper és bazsalikom.

Limonádé

Limonádé

Ha szódásítani szeretné a limonádét, ezt is megteheti szódavíz hozzáadásával. Ha nem szeretné túl erősre keverni a limonádét, akkor csak a limonádé fél vizét cserélje ki szódára, ha pedig azt szeretné, hogy teljesen szénsavas legyen a limonádé, akkor a receptben szereplő összes viet cserélje szódavízre. Ami a fűszereket illeti, ha finom, de mégis de erős ízekre vágyik, akkor ki lehet próbálni a csillagánizst, a szegfűszeget, a gyömbért, a szömörcét, illetve a thai chilit is. Ha nem túl magabiztos, és szeretné még egy kis ízt vinni a limonádéba, akkor meg lehet bolondítani egy kis teával is, jól működhet például a hibiszkusz, a fekete tea, valamint a menta tea is, és lehet, hogy ez hossza ki majd igazán a limonádé erős, finom ízét.