Legszebb helyek Lisszabonban

A napos Portugália fővárosa, Lisszabon, ott helyezkedik el, ahol a Tajo folyó torkolata találkozik az Atlanti-óceánnal. Úti-célként a folyópartos város pont annyira gazdag és változatos, mint ahogy az ország történelme. Lisszabon színes múltja mindenről visszatükröződik, legyen az egy mór kastély amely a város hét dombjának egyikén fekszik, vagy éppen egy kávézó a vizigótok romos falai között.

[wp_ad_camp_1]

Az első hely, amit Lisszabonban mindenképp megéri fellátogatni, az a Belém-torony, amely 1515-ben épült, és ennek az impozáns toronynak az volt a célja, hogy megvédje Lisszabont a betolakodóktól, és hogy itt üdvözölje a város barátait. A négy emeletes mészkő toronyhoz egy bástya csatlakozik, amely régen 17 ágyút is képes volt befogadni, amelyek hosszú távú lövésekre voltak képesek. Lisszabon egyik legrégibb kincse a Szent György vár, amely az Alfama negyedben levő dombon helyezkedik el. A város legnépszerűbb attrakciója felidézi azt az időszakot, amikor Lisszabon még mór uralkodás alatt állt. Miután 1147-ben eltűntek a gótók, a portugálok királyi rezidenciaként használták a kastélyt a 16. század elején.

Lisszabon

Lisszabon

A 28-as villamos vonalat is érdemes megtekinteni. A legtöbb olyan villamos, amely egykoron az elsődleges szállítási módként volt használatban már rég megszűnt, viszont ezen a villamosvonalon még lehetőség van arra, hogy a látogatók egy antik villamoson utazzanak, és ez a történelmi villamos az utasokat a város legrégibb helyeire és a legszebb turisztikai látványosságokhoz viszi. Ez a régi villamos egy nagyszerű mód arra, hogy eligazodjon a városban és hogy szerezzen néhány barátot. Szent-Jeromos kolostora is kötelező látnivaló a turisták számára, amely gótikus és mór tulajdonságokkal rendelkezik. A hatalmas komplexum az 1500-as években épült, hogy megemlékezzenek a portugál felfedezésekről. Az épület nagyrészt aranyszínű mészkőből épült, így egy igazán lélegzetelállító látványt nyújt.