Használt lakás vásárlása okosan

Használt lakás vásárlása esetén érdemes pár dologra odafigyelni. Téves gondolat, hogy egy használt lakás rosszabb lenne, mint egy új építésű, azonban pár dologra mindenképp oda kell figyelni.

[wp_ad_camp_1]

Használt lakás vásárlása esetén jó, ha még a keresgélés előtt tisztázunk pár dolgot. Ilyen például a lokáció, valamint, hogy milyen elképzeléseink vannak a lakást illetően. Például hány szobára van szükségünk. A gyerekes családok számára más a fontos, mint az egyedül állók számára. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy pontosan mekkora összeg áll rendelkezésre. Nem elég egy körülbelüli összeg, pontosan le kell szögezni, hogy mekkora keret áll rendelkezésre. Ezek után megkezdődhet a keresgélés. Ha talál olyat, ami szimpatikus lehet, akkor érdemes érdeklődni, hogy az épület mikor épült és milyen anyagok felhasználásával, történt-e felújítás, valamint milyen költségekkel kell számolni. A sem elhanyagolható, hogy a szomszédok milyenek. Az sem túlzás, ha felkeresi a környékbelieket, ismerkedik velük, hiszen, ha összejön a költözés, akkor több évre is szomszédok lehetnek.

Használt lakás

Használt lakás

Ugyanakkor nem csak az általános, praktikus kérdéseknek érdemes utána járni, hanem jogi dolgoknak is. Vagyis van-e bármilyen nehezítő jogi körülmény vagy tartozás. A műszaki tényezőket sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha van közös képviselő érdemes érdeklődni, hogy a közeljövőben lesz-e felújítás, valamint milyen, a teljes házat érintő költségekkel kell számolni. Ha bármilyen kétsége merül fel, érdemes építészmérnök vagy külső statikus segítségét kérni. Ha ők mindent rendben találnak, akkor nyugodtan tehet ajánlatot az ingatlanra. Bővebb információkért és eladásra kínált ingatlanok megtekintéséért látogasson el a homexpress.hu weboldalra.