A mandala készítés előnyei

Manapság egyre népszerűbbek a mandalák. Az indiai kultúrához köthető mandala jelentése ív, kör, korong. Számos előnye van, ha mi magunk készítünk mandalát.

[wp_ad_camp_1]

A mandalák az élet számos területén láthatók, például a különféle kultúrák díszeként, a rózsaablakokon. A mandalák készítése nyugtatja az embert, oldja a feszültséget, fejleszti az esztétikai érzéket és még sorolhatnánk. A vonalvezetés, a színek alkalmazása, maga a mandala készítés egyszerre megnyugtató és inspiráló. Ha szeretnénk pár ötletet szerezni, akkor nézegethetünk mandalákat az interneten, azonban az az igazi, amikor saját elképzeléseink alapján készítjük el a mandalánkat. A hagyományos mandalák nem festékkel vagy filctollal készülnek, hanem színes homokból. Ezért a mandala készítése során az alkotónak a lélegzetvételre is ügyelnie kell, hogy a különféle színű homok részek nehogy elmosódjanak. A mandala készítés célja, hogy az alkotó elmélyüljön. Ha ez megtörténik a mandala elkészültével, akkor a mandalát megsemmisítették.

Mandala

Mandala

A mandala készítés során az sem mindegy, hogy milyen színeket használunk. A színeknek ugyanis jelentése van. Például a piros a szerelemet, hatalmat, szimbolizálja, a kék a harmóniát, a sárga az intelligenciát, a fekete a titkot és újjászületést, a fehér a megkönnyebbülést, a barna a stabilitást, míg a zöld a gyógyulást, bizalmat jelképezi. Mi magunk készíthetünk mandalát tűfilccel, ceruzával vagy akár festhetünk is. De akár üvegfestékkel az ablakra is készíthetünk mandalát. Ha igazán ügyesek vagyunk akkor akár hímezhetünk is mandalát például egy díszpárnába. Érdemes az alkotás során nyugodt körülményeket teremteni, például kikapcsolni a tv-t és a mobilt és helyette inkább meditációs zenére elkészíteni alkotásunk.