Gyermekszépségverseny – akár egy vidám gyermekrendezvény

A gyermekszépségversenyeket övező tévhitek kezdenek megdőlni, azonban sokan a mai napig azt gondolják, hogy hazánkban is több kiló sminkkel és póthajjal állnak színpadra a gyerekek, holott ez egyáltalán nem igaz.

[wp_ad_camp_1]

Gyermekszépségverseny kapcsán számos negatív véleményt és hírt hallunk. A népszerű Toddlers and Tiaras műsor az amerikai szépségversenyek világát tárja elénk, amit sokan azonosnak gondolnak az európai szépségversenyekkel. Pedig a kettő közt ég és föld a különbség. Amerika kapcsán sokszor érezzük, hogy kissé elvetették a sulykot és ez a gyermekszépségversenyekre is igaz. Az amerikai versenyeken próbálják a gyerekeket minél felnőttesebbnek mutatni, mindezt magasított sarkú cipőkkel, sminkkel, póthajjal. Ekkor nagy eséllyel, a szülők valóban gyermekeik által próbálják beteljesíteni saját beteljesületlen gyermekkori vágyaikat. Európában ez egyáltalán nem jellemző, így Magyarországon sem. A hazai szépségversenyeken természetes szépséget szeretnék látni, vagyis, ha egy gyerek sminkben és póthajjal jelenik meg, akkor azért komoly pontlevonás jár.

Gyermekszépségverseny

Gyermekszépségverseny

A hazai szépségversenyeken az embernek egyáltalán nincs olyan érzése, hogy egy megmérettetésen van, sokkal inkább, hogy egy vidám gyermek rendezvényen. A hazai szépségversenyek összességében fesztelen hangulatúak. A szünetekben bohóc vagy akrobaták szórakoztatják a közönséget. A legkisebbek nem egyedül lépnek a színpadra, hanem a szülő kíséri fel őket, így ők is könnyebben feloldódnak. A hazai szépségversenyek hangulatát nagyon nehéz leírni, ahogy a szülő büszkén megpillantja gyermekét a színpadon és mindenki megtapsolja a másikat. A hazai gyermekszépségversenyek világa tehát egyáltalán nem olyan torz vagy kegyetlen, mint azt sokan elsőre gondolnák.