Gumiszerviz és értékesítő Nyíregyházán

A gumiabroncs kapcsán az egyik legnagyobb veszély, mely érheti a gumit, az a defekt. Ha ennek jeleit vesszük észre, akkor mielőbb szervizbe kell vinni az autó, hogy a szakember megállapítsa mennyire nagy a baj. Ugyanis nem minden esetben jöhet szóba a javítás. Ekkor mindenképp cserére kerül sor.

Gumiszerviz Nyíregyháza belvárosában tökéletes választás, ha szeretnénk mielőbb megoldást találni a problémára. Defektes gumival nem lehet közlekedni, így nem szabad hosszan húzni a probléma orvoslását. Amikor felfedezzük a defekt nyomait a keréken, az első gondolatunk szinte rögtön az, hogy vajon lehet-e javítani a sérülést. Jogos a kérdés, ugyanis sok esetben olyan nagy a sérülés nagysága vagy olyan helyen van a defekt, hogy a szakember inkább a gumicserét ajánlja. Az abroncs általában akkor javítható, ha a sérülés a futózónán keletkezik és átmérője hat milliméternél kisebb. Emellett az is feltétel, hogy a gumi belső felépítése ép legyen. Ha az oldalon keletkezett sérülés, akkor a szakember jellemzően nem vállalja a javítást, mert nagy eséllyel az abroncs szerkezete meggyengült. Szintén nem javítható a defekt, ha a váll zónában sérült meg a gumi.

Gumiszerviz Nyíregyháza

Gumiszerviz Nyíregyháza

A javítással sokkal jobban járunk, mivel sokkal gyorsabban elkészül vele a szakember és sokkal költséghatékonyabb, mint a komplett csere. Emellett a környezet szempontjából is jobb, ha optimális esetben javításra kerül sor a csere helyett. A szakemberek azt is figyelembe szokták venni, hogy milyen idős az abroncs. Ha a gumi az élettartama utolsó szakaszában van, akkor nem feltétlenül érdemes a javítás mellett dönteni, hiszen rövidesen úgy is cserére lesz szükség. Azt viszont mindenképp ki kell emelnünk, hogy az otthoni javítás nem lehetséges, legalábbis biztonságos módon biztosan nem, így bízzuk szakemberre a munkát.