Lettország a Balti térség gyöngyszeme

Lettország, a Balti-tenger partján fekvő kis ország, egy valódi gyöngyszem a Kelet-Európában. Gazdag történelemmel, lenyűgöző tájakkal és kulturális kincsekkel rendelkezik, ami miatt egyre népszerűbb úti cél lett az utazók körében.

Lettország történelme gazdag és változatos. A középkorban a térség dúsgazdag kereskedővárosoknak adott otthont, és a Hansa Szövetség tagjaként virágzott. Később része volt az Orosz Birodalomnak és a Szovjetunióhoz tartozott, de 1991-ben vált függetlenné. Ez a történelmi hátterű ország ma büszkélkedhet Európa egyik legrégebbi fővárosával, Rigával, ahol a középkori épületek és a modern design találkoznak. Rigában sétálva a Vecrīga elbűvölő óvárosában megelevenedik a múlt. A Dózsa námest érdemes felfedezni, ahol a Riga Katedrális és a fekete fehér aranyozott Szent Péter Bazilika magasodik. Riga büszkélkedhet Európa legnagyobb Art Nouveau épületállományával. Az Alberta iela és a Strelnieku iela környéke tele van gyönyörű szecessziós épületekkel.

Lettország

Lettország

Lettország északi részén található a Gauja Nemzeti Park, ahol lenyűgöző erdők, folyók és mészkősziklák alkotják a tájat. A Sigulda régió népszerű kirándulóhely, és a közeli Turaida vára a park látványosságai közé tartozik. A Balti-tenger partján fekvő Jūrmala a lett üdülőhelyek egyike, hosszú homokos strandjaival, történelmi villáival és egyedülálló életstílusával. A tengerparti sétányon sétálva a szovjet korszak stílusában épült fürdőházakat is megcsodálhatjuk. A lett konyha is különlegességeket kínál, például a sklandrausis-t, egy hagyományos, édes laskó, amelyet különböző bogyós gyümölcsökkel és dzsemekkel készítenek. Lettország, ahol a történelem és a modernitás összeolvad, azon kevés helyek egyike, ahol a természet és a kultúra szoros kapcsolatban állnak. Legyen szó történelmi városokról, természeti szépségekről vagy a különleges lett gasztronómiáról, Lettország minden látogatót elvarázsol. Egy utazás erre a balti gyöngyszemre garantáltan felejthetetlen élményeket nyújt.