Felejtse el Párizst és utazzon inkább Toulouseba

Párizs egy klasszikus szépség, ami mindig ragyogni fog, de a félelmetesen magas árak és a gyakori eső arra késztetheti az embert, hogy máshová utazzon, erre pedig Toulouse a legjobb megoldás. Toulouseban mindent megtalálhat együtt, amit Párizsban nem lehet: kultúrát, történelmet, tájakat, divatot, mezőket és szőlőskerteket, amelyek csak pár percre vannak a város határától.

[wp_ad_camp_1]

Felejtse el a párizsi szürke eget. Toulouse a Pireneusokban található és közel van hozzá a Földközi-tenger is. Akár egyetlen délután alatt síelni mehet a lejtőkön, napozhat a tengerparton, megmártózhat termálfürdőben, spanyol tapast vacsorázhat és a középkori francia történelemnek is szemtanúja lehet. Utazzon vonattal Albiba, ahol Henri de Toulouse-Lautrec született, hiszen ez ad otthont az ő műalkotásainak. Fellátogathatja akár az ősi Carcassone városát is, amely útban van a Földközi-tengerhez. Mindkét falu rajta van az UNESCO világörökségi listáján. Természetesen Toulouseban, mint egész Franciaországban találhatunk ínycsiklandozó ételeket felszolgáló éttermeket, ilyen például a Le Retour de Marché, amely a hozzávalókat a közeli piacról, a Saint-Cyprien-ről frissen szerzi be.

Toulouse

Toulouse

Ott van még a Le Genty Magre a város központjában, ahol igazi toulousi klasszikusokat lehet kipróbálni, mint a ragut, ami egy babból és kacsából készült pörkölt. A helyi identitással teljesen egybeforrott az idők során az ibolya, amit az olaszok hoztak be Toulouse területére évszázadokkal ezelőtt. A város pedig létrehozta az ibolyalikőrt, valamint a kandírozott ibolyát is, amelyek igazi toulousi klasszikusnak számítanak. A Maison Pillon-ban akár egy gesztenyés ibolyás kalácsokat is rendelhet, vagy megkóstolhat egy ibolya ízű macaront is a La Bonbonniéreben, ami otthont ad a legjobb kalácsoknak, zsemléknek és egyéb süteményeknek is.