Egészséges, erős és gyönyörű körmök: hogyan kell megfelelően ápolni őket?

A körmeink festettek, vágottak, reszeltek, ellenállnak a vegyszereknek, hidegnek, túlzott melegnek, páratartalomnak stb. De gyakran sárgulnak, hámlanak és megtörnek segítségért „kiáltva”. Szerencsére kéznél van néhány megoldás, amelyeket könnyedén beépíthetünk körömápolási rutinunkba.

Amikor mosogat vagy tisztít, viseljen gumikesztyűt, amely megvédi bőrét és körmeit a vegyszerektől. Ezenkívül a manikűr tovább tart, mivel csökken a vízzel való érintkezés. Lehetőleg ne kenje fel a körömlakkot 2-3 napig, havonta egyszer, mindkét kezére és lábára. Egy ilyen szünet lehetővé teszi, hogy mélyen hidratálja őket, de észre vegye az esetleges problémákat is: foltok, leválások a körömágyról, alakváltozások, bemélyedések stb. A köröm rövidítésének legegészségesebb módja, ha levágjuk, amikor a körmök megszáradtak. Használjon speciális körömollót, amelyet használat előtt és után fertőtlenít egy kis alkohollal. Ne feledje, hogy azokat az eszközöket, amelyekkel manikűrt és pedikűrt készít, egyedileg kell használni. A reszelést egy irányban végezzük, hogy elkerüljük a repedések megjelenését, amelyek a köröm későbbi törését okozhatják. A fémreszelő kerülendő, a fertőtlenítés ilyenkor is kötelező.

Egészséges köröm

Egészséges köröm

A legtöbb szakember azt javasolja, hogy ne vágja le a kutikulát, hanem finoman kezelje egy speciális eszközzel. A kutikuláknak meg kell védeni a köröm tövét, ezért ha teljesen eltávolítjuk őket vágással, az fertőzést vagy irritációt okozhat. Miután lerövidítette és reszelte, áztassa körmeit 5 percig olívaolajos meleg vízben. Ezután egy fából készült pálcikával vagy egy speciális fémeszközzel finoman nyomja meg a kutikulát. Vigyázzon arra, hogy ne tegye tönkre őket, és csak annyit távolítson el, hogy szép megjelenést biztosítson. A szaküzletekben olyan kozmetikai termékeket is találhatunk, amelyek feloldják a kutikulát az egészséget nem veszélyeztetve.