Az önéletrajz legfontosabb összetevői

Az önéletrajz az első lehetőség, amellyel benyomást kell keltenie egy felvételi menedzserre vagy toborzóra. És fontos, hogy nagyszerű első benyomást keltsen. Az átlagos toborzó csupán másodperceket szán az önéletrajz beolvasására, így ki kell emelnie magát.

Szervezze meg önéletrajzát szervezetten; tartsa egyszerűen a betűtípust, az elrendezés legyen vonzó és tartson távolságot. Szeretné, ha önéletrajza könnyen olvasható lenne, ezért ügyeljen arra, hogy elegendő szabad hely legyen. Nem akarja túl sok szöveggel túlterhelni a vezetőket vagy a toborzókat. A szervezett önéletrajz-formátum automatikusan arra készteti őket, hogy közelebbről megnézzék önéletrajzukat. Ellenőrizze a helyesírást legalább kétszer, és kérjen meg valaki mást, hogy olvassa el önéletrajzát, mielőtt elküldi. A helyesírási vagy nyelvtani hibák azt a benyomást keltik a felvételi menedzsereknél és a toborzóknál, hogy nem figyel a részletekre, és nem igazán törődik a megpályázott állással. Kerülje el ezeket a hibákat minden áron! Adjon meg egy professzionálisan hangzó e-mail címet. Ezenkívül soroljon fel egy telefonszámot, amely egy professzionális hangpostaüzenethez van csatolva. A potenciális munkaadóknak nem kell valósághű TV-t, hangos zenét, síró gyerekeket vagy útzajt hallaniuk a háttérben. Ha ez azt jelenti, hogy újra fel kell vennie a hangposta üzenetét, akkor legyen.

Önéletrajz

Önéletrajz

Hagyja ki a szubjektív szavakat, mint a „megbízható” és a „szorgalmas”. A potenciális munkáltató nem fogja behívni az interjúra, mert azt mondja, megbízható. Azért fogják behívni, mert úgy gondolják, hogy meg tud oldani egy problémát helyettük. Ezért elengedhetetlen a szakmai tapasztalat számszerűsítése az önéletrajzban. Az önéletrajzba illesszen be olyan szavakat, amelyek szerepelnek a megpályázott pozíció munkaköri leírásában. Ez segít abban, hogy önéletrajza túljusson az ATS-en, és segít abban is, hogy a bérbeadási menedzser gyorsan lássa, hogy alkalmas a pozícióra.