Az olvasás előnyei

Olvasni jó! Miért gondoljuk ezt? Az olvasás számos előnnyel jár, amiből összeszedtünk párat, hogy azoknak, akik ritkán forgatnak könyvet a kezükben meghozzuk a kedvét ehhez a tevékenységhez, aki pedig gyakran olvas bizonyosságot szerezhet, hogy milyen jól teszi.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legismertebb tény az olvasással kapcsolatban, hogy növeli a szókincset. Ez nem azt jelenti, hogy az olvasás hatására jó szószólók leszünk, de mindenképp könnyebben fejezi ki magát az, aki gyakran olvas. Ha tv-t nézünk egy kész képet kap a szemünk, azonban olvasás során ezt a képet a saját fantáziánk hozza létre, ami azt jelenti, hogy az olvasás hatására a képzelőerő fejlődik. Talán azzal sem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk az olvasás okosabbá, műveltebbé teszi az embert. Az olvasás nem csak szórakoztató, de új ismereteket is ad. Az olvasás által könnyebb beleképzelni magunk mások helyzetébe, megérteni akár a miénkkel ellenkező véleményeket is.

Olvasás

Olvasás

Vannak, akik egy fárasztó nap után lazításként kezükbe vesznek egy könyvet és olvasnak. Számukra ez jelenti a kikapcsolódást, hisz egy jó könyv kitűnő szórakozási lehetőséget nyújt, ráadásul csökkenti a stresszt. A rendszeres olvasás ráadásul fejleszti a memóriát is, ennek oka, hogy a filmet körülbelül másfél óráig nézi az ember, míg egy könyvet akár napokig is olvasunk és így meg kell jegyezni a cselekményt, valamint a szereplőket. Érdemes akár a gyerekeket is rávenni az olvasásra, mivel a koncentrációs képességet is képes növelni az olvasás. Az olvasás ugyanis koncentrációt igényel, hogy megértsük azt, ami a papíron van. Ki kell zárni a külvilágot és kizárólag a könyv tartalmára koncentrálni. Az olvasás tehát egy kiváló tevékenység, aminek számos előnye, így érdemes elmenni a legközelebbi könyvtárba vagy könyvesboltba és beszerezni egy izgalmas könyvet.