Kell-e időnként elhagyni a melegítést?

Egyre gyakoribb, hogy a fűtés szezonon kívül sokan kikapcsolják a távszolgáltatásokat. Vajon jól teszik? Mennyire okos megoldás ez? Lentebb erre keressük a választ!

[wp_ad_camp_1]

A melegítés elhagyásáról bővebben tájékozódhat az itt érhet el. Egyre népszerűbb az a megoldás, hogy a melegítést a fűtés szezonon kívül kikapcsolják a távszolgáltatásokat és inkább külön rendszert működtetnek. A kombinált rendszerek alkalmazása egyre gyakoribb a háztartásban. Ez azt jelenti, hogy több különböző kazánt helyeznek üzembe, vagy egyet, amely váltott üzemben is tud dolgozni. Ha úgy döntünk, hogy ezt a szolgáltatást bizonyos időközönként megszüntetjük, akkor az egyet jelent azzal is, hogy a meleg víztől is el kell búcsúzni. Manapság a kazánokat nem csak a lakás felmelegítésére használják, hanem akár víz melegítésre is, így nem csoda, hogy a kombinált kazánok egyre nagyobb tért nyernek. Ha az eladási arányokat megtekintjük, akkor azt látjuk, hogy az eladott kazánok 80%-a kombinált.

Melegítés

Melegítés

Egy másik lehetőség, amit nagyon sokan alkalmaznak, hogy csak arra az időre szüntetik meg a különféle rendszerek működését, amikor a lakásban nincs senki. Ez talán még az előbbiekben is népszerűbb megoldás. Azon viszont már lehet vitatkozni, hogy mennyire számít energiatakarékosnak, ha így járunk el, ha megérkezünk és felkapcsoljuk a rendszert, illetve egyszerre lesz szükségünk meleg vízre és meleg lakásra, akkor az nagyot dob a teljesítményen. Ha bizonytalan és a legjobb megoldást keresi, akkor érdemes kikérni egy szakértő tanácsát, aki értékes tanácsokkal tud minket ellátni és segíthet egy energiatakarékos módszer kiválasztásában is. Bővebb információkért és elérhetőségért kattintson a futes-gazszereles.hu weboldalon, ahol informatív cikkeket is találhat.