Arizona legjobb nemzeti parkjai és műemlékei

Amerika leghíresebb és legismertebb tájainak otthona Arizona és nemcsak a fenséges Monument Valley-vel és a barlangos Canyon de Chelly-vel, hanem az ikonikus Grand Canyonnal is büszkélkedhet. Az államok délnyugati részén fekvő, gyönyörű sivatagi tája készen áll a felfedezésre, gyönyörű sziklákkal, robusztus kanyonokkal és lélegzetelállító hegyekkel, bárhová is megy.

[wp_ad_camp_1]

Az állam délkeleti sarkában található a lenyűgöző Chiricahua Nemzeti Emlékmű, amely Arizona legfélelmetesebb tájainak ad otthont. A helyiek egykor a „Standing-Up Rocks Land” -nek hívták, és lenyűgöző kőtornyokkal és lélegzetelállító, kiegyensúlyozott sziklákkal büszkélkedhet. Az évezredek alatt a szél és az eső által formált és faragott lenyűgöző táj varázslatos látványt nyújt, és látszólag végtelen. A szenzációs kőoszlopok között a látogatók számos fantasztikus dolgot találhatnak, kiemelkedő csúcsokkal és természetes hidakkal a sziklák és robusztus vulkáni kőzetek mellett. A Vermilion Cliffs National Monument épülete Utah államvonalától délre található, nagyon festői, félreeső környezetben. A látványos táj biztosan örömet szerez a természet szerelmeseinek és a szabadtéri rajongóknak, és a Grand Canyontól nem messze található.

Arizona

Arizona

A Bill Clinton elnök által 2000-ben alapított nemzeti emlékművet a színes sziklák uralják és határozzák meg, amelyekről elnevezték őket. Noha a hatalmas emelkedők minden bizonnyal lenyűgözőnek tűnnek, a park gyönyörű feneke és a feltűnő rés-kanyonok ugyanolyan szép látványt nyújtanak. Saguaro Arizona egyik legelérhetőbb és legvonzóbb nemzeti parkja amely két csodás részből áll, amelyek Tucson városának mindkét oldalán fekszenek. Az elragadó sivatagi tájakat bemutató óriási kaktuszokról elnevezett park ikonikus képet nyújt a délnyugati részről. Elsöprő völgyeit tüskés saguaro erdők borítják, amelyek akár 15 méter magasra is nőnek; jellegzetes látványt nyújtanak tüskéikkel virágzó rügyeikkel.