Immunerősítéshez fogyasszon vitaminokat!

Ez egészséges életmód elengedhetetlen feltétele a kellő vitamin pótlás. Nyáron sokkal könnyebb dolgunk van, hiszen könnyebb beszerezni A friss zöldségeket és vitaminokat, azonban télen, amikor még nagyobb szükségünk lenne a megfelelő vitamin bevitelre, korlátozottak lehetőségeink, valamint a többség kevésbé vesz magához vitamindús ételeket. Fontos tudni, hogy a betegségek leküzdésének legjobb módja az erős immunrendszer.

[wp_ad_camp_1]

Immunerősítés – Senki sem szeret megbetegedni, azonban télen, amikor kevesebb a napfény, valamint kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, legyengült immunrendszerünket könnyebben legyűrik a különféle légúti megbetegedések. A vitaminpótlás legegyszerűbb módja az étrendkiegészítők használata. Első sorban a C, D, E, K és A-vitaminok pótlása fontos. A C vitamin fontos szerepet tölt be a különféle légúti betegségek megelőzésében. Főleg a citromban, paprikában, narancsban, káposztafélékben és csipkebogyóban van sok C vitamin, így ezeket érdemes rendszeresen fogyasztani. A K, E és A-vitamin zsírban oldódó vitaminok, tehát a szervezet tárolja őket, viszont nem a végtelenségig, és pótolni kell őket. Ezt leginkább brokkoli, káposztafélék, tojás és tejtermékek fogyasztása által tehetjük meg.

Immunerősítés

Immunerősítés

A D vitamin szintén zsírban oldódó vitamin, így túl lehet adagolni, ez viszont ritka, sokkal jellemzőbb, hogy az emberek nagy része a tél végére D vitamin hiányos állapotban kerül. A D vitamint nagyon fontos a szervezet számára, mivel hozzájárul az izom funkciók, a csontozat és a fogazat egészségéhez, valamint az immunrendszer számára is nagyon fontos. Hasznos D vitamin források a gombák, tengeri halak, zabpehely, máj és tojás. mi van mi van könnyű a vitaminokat kizárólag étkezés útján bevinni a szervezetbe, ezért célszerű vitamin étrend kiegészítőket használni. Bővebb információkért és az étrendkiegészítő megtekintéséért, látogasson el a wavita.hu webáruházba.