Alapvető Feng Shui szabályok otthon minden helyiségéhez

Feng Shui, a kínai kultúrában gyökerező elrendezési és térrendezési művészet, arra törekszik, hogy egyensúlyt teremtsen a környezet és az energiák között. Az otthonok Feng Shui szerinti elrendezése segíthet harmonizálni az energiákat, javítani a közérzetet és támogatni az egészséget.

A bejárati terület az energiák első kapuja, ezért ügyeljünk arra, hogy tiszta, rendezett és szabad legyen. Ne akadályozza semmi a bejárat előtt az energia szabad áramlását. Friss levegőt, virágokat vagy zöld növényeket is helyezhetünk el itt, hogy vonzóvá és kellemessé tegyük az érkezést. Minden helyiségben legyen egy központi pont, ahol a szemünk megpihenhet. Ez lehet egy díszes bútor, egy műalkotás vagy akár egy szép kilátás. Azt is elkerüljük, hogy a bútorokat a falhoz nyomjuk, inkább rendezzük őket körbe, hogy az energia szabadon áramoljon. A Feng Shui öt alapelemet tartalmaz (fa, tűz, föld, fém, víz), és azoknak megfelelő színeket. Ügyeljünk arra, hogy minden helyiségben harmonikusan vegyüljenek ezek a színek. Például a fából készült bútorok mellé válasszunk tűz elemet képviselő piros színeket. A hálószoba különleges figyelmet igényel, mivel ez a pihenés és feltöltődés helye. Kerüljük az éles sarkokat és a túl sok tárgyat a hálószobában. Az ágyat ne állítsuk közvetlenül a bejárathoz, és mindkét oldalára helyezzünk éjjeliszekrényeket az egyensúly megteremtése érdekében.

Feng Shui

Feng Shui

A Feng Shui elvei szerint az energia (chi) szabadon kell áramoljon a térben. Tartsuk rendben és tisztán otthonunkat, mert a zsúfoltság és a rendetlenség gátolhatja az energiák szabad mozgását. Az éles sarkok a negatív energiák gyűjtőhelyei lehetnek. Kerüljük el a szoba sarkainak irányítását egymás felé, és használjunk díszítőelemeket vagy növényeket az éles sarkok „puhítására”. A fürdőszoba Feng Shui elrendezése különösen fontos, mivel ez az a helyiség, ahol a víz energiái találkoznak. A bejárati ajtó zárja el a WC-től, és használjunk növényeket, színes kiegészítőket vagy tükröket, hogy élénkítő energiát hozzunk létre. Használjunk tisztító szimbólumokat, mint például kristályokat, tükröket vagy növényeket, hogy az otthonunk pozitív energiával teljen meg. Ezek a tárgyak tükrözik az energiát és segítenek megtisztítani a környezetünket. A Feng Shui alapelveinek követése segíthet abban, hogy otthonunk ne csak esztétikailag vonzó legyen, hanem az energiák szabad áramlását is támogassa. Az egyensúly és a harmónia megteremtése az otthonunkban segíthet abban, hogy jobban érezzük magunkat és javíthassuk az életminőségünket.