A túrázás jótékony hatásai

Egy erdei vagy parki séta nemcsak remek kikapcsolódás és élmény, de a testünk minden porcikáját is megmozgatja, és közben friss levegőt is szívünk. Sok emberen segítenek ezek a kis séták a természetben, így a kirándulás jótékony hatásai tagadhatatlanok.

[wp_ad_camp_1]

Ez nem egy bonyolult dolog, egyszerűen a természet valamilyen módon hat az emberekre energiát, feltöltődést és frissességet biztosít mindenki számára. Ezért nem véletlen az se, hogy a depresszióktól szenvedőknek is javasolják a túrázást és a hosszú sétákat a friss levegőben, hiszen ilyenkor mindent szebbnek lát az ember. A túrázás viszont nemcsak a lelkünkre és a világszemléletünkre hat, hanem a fizikai egészségünkre is. Egy kirándulás, vagy egy túrázás során az oxigén ellátása javul a szervezetnek, ezáltal a tüdőre, és minden más szervre pozitív hatással bír. Az anyagcsere és az emésztés javul és stabilizálódik, megerősödik az immunrendszer, ezzel együtt pedig a koncentráció is javul. Ha rendszeresen sétál, kirándulás és túrázik, csökkenhet akár a daganatos, vagy a szív- és érrendszeri betegségek kockázata is.

Túrázás

Túrázás

Túrázás közben javul a vérkeringés és a tüdő is, valamint fokozódik a test aktivitása. Ha túrázás után izomlázat érez, ne ijedjen meg, ez természetes, hiszen minden izma és csontja egyszerre dolgozik. Másszon dombokat, tűzzön ki célokat és fedezze fel környezetét gyalog! Hagyja most az autót, a buszt és a villamost, induljon el sétálni és csodálja meg a napsütést, a fákat, a virágokat és mindent, ami szebbé teszi a napot! Ha így tesz, minden porcikáját átjárja majd az energia és a természet friss ereje. Élvezze, hogy lélegzik és él, próbáljon meg pozitívumot találni minden napban, ehhez hozzájárulnak ezek a séták és túrák, hiszen amikor kirándul, minden százszor szebbnek tűnik, és még az ég is kékebb.