A rendőrség dolgozóitól várt követelmények, az autóvezetés tekintetében

Napjainkra egyre több álláshirdetést egészítenek ki a következő sorokkal: Jogosítvánnyal rendelkezők jelentkezését várjuk! Ez sokak számára igen leszűkíti az álláslehetőségek listáját. Vajon a rend őreit milyen mértékben érinti e készség hiánya?

Ide kattintva kiderül, az alkatreszek.hu weboldalról. Manapság egyre több munkahelyen alapkövetelmény az érettségi megléte, sok szférában ezen felül szakirányú képzés, illetve felsőoktatási bizonyítvány is szükséges lehet. A rendőrségnél való jelentkezéskor is vannak természetesen alapkövetelmények. Először is, hogy a jelentkező büntetlen előítéletű legyen, s hogy a 18. életévét betöltse. Emellett érettségi bizonyítvány, majd kiképzés és mindezek előtt alapos orvosi vizsgálatokon kell megfelelően teljesíteni. Felmerül a kérdés, vajon jogosítvány nélkül is nyerhet felvételt a jelentkező, hisz vezetői engedély nélkül hogyan lehetne bárkiből is járőr?

Rendőrség

Rendőrség

Nos, a válasz, igen, jogosítvány nélkül is válhat valakiből rendőr, sőt, ha elég szorgalmas és ügyes, a ranglétrán felfelé haladva komoly eredményeket érhet el, anélkül, hogy volna vezetői engedélye. Azonban attól, hogy nem alapkövetelmény, feltétel, még hasznos dolog a jogosítvány. Rengeteg idő spórolható meg azzal, ha egy helyszínre saját autóval roboghatunk. Tömegközlekedéssel kész kabaré volna, mindig egy kollégára várni lassú, a taxi meg igen költséges opció. Az, hogy a jogosítvány előny, de nem feltétel, rengeteg állásra igaz. Aki valamilyen okból tartózkodik a vezetéstől, ne csüggedjen, megtalálhatja a számításait anélkül is, hogy volán mögé kellene ülnie! Az alktreszek.hu oldalon sok érdekességről olvashatnak az oldallátogatók a világban zajló dolgokkal kapcsolatban, továbbá rengeteg hasznos tanáccsal is gazdagodhatnak. Keressék fel a weboldalt, s informálódjanak megbízható helyről!