A mindfulness meditáció

A keleti kultúrából eredő meditációs technikák alkalmazása az utóbbi években egyre népszerűbbek a nyugati társadalmakban is. tudományos kutatások is alátámasztják, ezeknek a technikáknak a lelki egészségre gyakorolt jótékony hatását.

[wp_ad_camp_1]

A mindfulness meditáció csökkenti a stresszt, így csökkenthetők vagy megszüntethetők az olyan stresszbetegségek, mint a hátfájás, vagy a derékfájás. A rendszeres meditáció enyhíti a szorongásos és depresszív tüneteket is. Kutatók 3515 résztvevő bevonásával vizsgálták a meditáció hatásait olyan személyeknél, akiknek valamilyen testi vagy lelki problémájuk volt, mint például a depresszió, a szorongás, stressz, álmatlanság, cukorbetegség, szerhasználat, rák vagy krónikus fájdalom. A 8-10 alkalmas, mindfulness meditációs program végén a szorongásos és depressziós tünetek csökkentek, a fájdalom enyhült a vizsgálat alanyainál. emellett a stressz mértékében és az életminőségben is tapasztaltak javulást.

Mindfulness meditáció

Mindfulness meditáció

A mindfulness meditáció a tudatos jelenkétre, vagyis az itt és most pillanatára összpontosít. gyakorlása során az állandóan áradó érzéseink és gondolataink elfogadására fókuszálunk, nem hagyjuk, hogy azok eluralkodjanak rajtunk. A Mindfulness meditáció a buddhista tanításokból ered, amely a testet és elmét érő hatások tudatosítására összpontosít. Ami igazán felszabadító, az a szemléletmód, ahogy a dolgokat megközelíti. Folyamatos gyakorlással megváltozik a hozzáállásunk, megtanuljuk szeretni magunkat és kevesebbet fogunk aggódni. Már emiatt megéri mindennap végig csinálni a napi 15-20 perces gyakorlatot. Az alapok elsajátítását tapasztalt oktató segítségével sajátítsuk el. Nyugodt helyet válasszunk a gyakorláshoz és csak a jelenre, a bennünk lévő gondolatokra, érzésekre összpontosítsunk. Ne gondoljunk semmire, csak üljünk csendesen.