A legszebb látnivalók Balin

Az Indiai-óceánban található Bali csak egy rövid kompútra van a szomszédos Jáva óriástól. De ez a hindu többségű sziget nem is lehetne másabb Jávánál.

A balinéz esztétika gyakorlatilag végigfut ennek az érdekes földnek az ereiben. Gyönyörű templomai egyedi építészettel büszkélkedhetnek, éttermei megosztható belső terekkel vonzzák a millenniumi korosztályt, wellness-helyei pedig már az ajtón belépve ellazítanak mindenkit. A szörfözéstől és a strandoktól kezdve a nyüzsgő éjszakai életig és a hihetetlenül elegáns dizájnig mindenről híres Balin rengeteg érdekesség található minden látogató számára. Jógázhat a tenger melletti, elhagyatott falvakban elkaphatja a hullámokat délnyugati nyüzsgő tengerpartokon, vagy lazíthat a rizsföldek paradicsomában. Bárhová is megy, a közlekedés nem túl nehéz – elég egy ésszerű taxizás vagy bérelhet saját járművet, hogy egyik hotspotból a másikba jusson. A Balin való tartózkodás nem is lehetne könnyebb.

Bali

Bali

Ubud Bali központjában fekszik, és már az Ízek, imák szerelmek előtt is híres hátizsákos turistacélpont volt, mielőtt a film mágnesként vonzotta volna a lélekkutatókat. Itt nincsenek strandok: a hegyekre néző kilátás, a dzsungel menekülése és a rizsföldek ragyogó zöldje vár mindenkire. Maga Ubud hegyvidéki városa, amely inkább falvak csoportja, rengeteg kávézót, bárt, kézműves üzletet és éttermet kínál. A hátizsákos turistáknak éppoly jó itt maradni hostelekben és megfizethető magánszállásokban, mint azoknak, akik egy privát paradicsomot keresnek – gondoljunk csak az esőerdős faházakra és a rizsföldeken elhelyezkedő villákra. Alaya Resort Ubud – A rizsföldek mellett, gondozott kertekben található, ez határozottan gyönyörű hely a kikapcsolódásra. Az úszómedence és a fitneszközpont gondoskodik az aktív kikapcsolódásról, de van egy étterem és bár is, esténként élőzenével.