Energetikai tanúsítvány tudnivalók Balatonfüred

Energetikai tanúsítványra számos esetben szükség lehet. Ha Önnek is szüksége van rá, azonban alig vannak információi az energetikai tanúsítványról, valamint annak készítéséről, akkor olvasson tovább, az alábbiakban számos hasznos információt megosztunk Önnel!

Energetikai tanúsítvány Balatonfüred – Az energetikai tanúsítvány egy olyan hitelesített okirat, ami az épület, lakás, ház energetikai fogyasztásáról és tulajdonságairól nyújt bővebb információkat. Az energetikai besorolás AA++-tól JJ besorolásig terjedhet. A JJ energetikai besorolást a legrosszabb állapotban lévő, régi épületek kapják, míg az AA++ besorolást azok az épületek, amelyek a jelenlegi műszaki színvonalon a leginkább energiahatékonyak. Az energetikai tanúsítvány nem csupán az épület energetikai értékét tartalmazza, hanem indokolt esetben javaslatot is ad, hogyan lehetne az épület energiahatékonyságán javítani. Az energetikai tanúsítvány lépésének első lépése az ingatlan néhány adatának, illetve a helyszíni felmérés időpontjának egyeztetése. Az energetikai vizsgálat és felmérés körülbelül fél-egy órán keresztül tart. Az energetikai besorolás kiszámítása után a szakember az országos rendszerben hitelesíti a tanúsítványt, majd emailben vagy papír alapon átadja a megbízónak.

Energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány elvileg tíz éven keresztül érvényes. Ugyanakkor, ha az ingatlan határoló szerkezeteiben vagy gépészeti rendszerében változás történik, esetleg megváltozik az energetikai tanúsítvány jogszabálya, akkor új tanúsítványt szükséges készíteni. Arra vonatkozóan is vannak szabályok, hogy mikor kötelező elkészíteni az energetikai tanúsítványt. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor látogasson el az energetikai-tanusitvany-veszprem.hu weboldalra!