A legcsodálatosabb célpontok Észak-Kínában

A Kínai Népköztársaság hatalmas és sokszínű ország. Mérete miatt lehetetlen mindent megnézni egyetlen utazáson belül. Bár az egész országban lenyűgöző látnivalók vannak, Észak-Kína az utazók legnépszerűbb választása. Észak-Kínában található Peking főváros, és a kínai civilizáció bölcsőjeként is ismert terület.

[wp_ad_camp_1]

Kína belső Mongólia néven ismert régiójában Hohhot város áll fővárosként. Bár sokan azt gondolják, hogy Mongólia hatalmas és üres, Hohhot valójában egy nagyváros. A virágzó úticél átjáró más mongol tevékenységekhez, de rengeteg ajánlat várja itt. A Belső-Mongólia Múzeum remek kiindulópont és ideális hely a helyi történelem és kultúra felfedezéséhez. Sok gyönyörű vallási struktúra áll még ma is, köztük a 17. századi Nagy Mecset és az Öt Pagoda temploma, amely több mint 1500 faragott Buddha-figurával büszkélkedhet. Ha olyan kínai úti célt keres, amely miatt úgy fogja érezni, mintha visszalépne az időben, irány Pingyao. Pingyao városa kicsi, de teljesen fallal körülvett, és számos szerkezet a Qing és Ming dinasztiákig nyúlik vissza. A városfalak között maroknyi jármű van megengedve, és a legjobb módja a macskaköves utcákon való sétának. Győződjön meg arról, hogy megnézte a város falát, valamint az északi és déli kapukat, amelyek a város fő bejárataként szolgálnak. Vásároljon ajándéktárgyakat és harapnivalókat a Ming-Qing utca főútján.

Belső-Mongólia

Belső-Mongólia

Kínában nincs hiány hegyekből, és van öt, amelyeket együttesen a szent daoista csúcsoknak neveznek. E csúcsok egyike a Tai-hegy, más néven Taishan-hegy. A Tai hegyre való utalások több mint 4000 éve nyúlnak vissza. Ha kirándulni készül, a Tai hegyre felfelé több út vezet, amelyeket gyalogosan is felfedezhet, beleértve a 6000 lépésnyi keleti utat. Útközben falvakat, árusokat és rengeteg kínai túrázót fog látni. Ha a négy órás út felfelé nem vonzza Önt, maradjon a Tai-hegy tövében, és nézze meg a taoista templomot.