RGB led szalag szett a legjobb áron elérhető!

Az RGB LED szalagfény (más néven LED szalag vagy szalagfény) egy rugalmas áramköri lap, amelyet felületre szerelt fénykibocsátó diódák (SMD LED-ek) és más alkatrészek töltenek be, és általában ragasztós hátlappal rendelkezik.

[wp_ad_camp_1]

RGB led szalag szett rendelhető a vled.hu weboldalon, ezért érdemes benézni hozzánk bővebb részletekért és információkért. Hagyományosan a szalaglámpákat kizárólag háttérvilágításban, feladatvilágításban és dekoratív világításban használták. Az RGB led szalagok rugalmas áramköri szalagok, színes LED-ekkel forrasztva. Nagyon sok LED-vezetéket vesznek igénybe a szoba, autó, kerékpár, jelmez stb. díszítéséből. Az általunk szállítottak vízállóak is (bár nem mind). Két alapvető típusú LED-sáv létezik, az „analóg” és a „digitális”. Az analóg típusú csíkokon az összes LED párhuzamosan van csatlakoztatva, és ez úgy működik, mint egy hatalmas háromszínű LED; beállíthatja a teljes csíkot tetszőleges színre, de nem tudja szabályozni az egyes LED színeit. Nagyon könnyen használhatóak és meglehetősen olcsók.

RGB led szalag szett

RGB led szalag szett

Digitális RGB led szalag szett és LED-ek

A digitális típusú szalagok másképp működnek. Minden LED-hez van egy chip, a szalag használatához digitálisan kódolt adatokat kell elküldenie a chipeknek. Ez azonban azt jelenti, hogy minden LED-et külön-külön vezérelhet! A chip rendkívüli összetettsége miatt drágább. A szalagvilágítás változói a vízállóságot, a színt, a ragasztókat, az SMD megválasztását, a vezetési feszültséget, a vezérlés típusát teszi lehetővé és azt, hogy állandó áramról vagy állandó feszültségről van-e szó. A bevonat nélküli LED szalag nem tekinthető ellenállónak a víz behatolásával szemben, de bizonyos fizikai behatolási ellenállás esetén IP20 besorolású lehet. Az ilyen szalagok általában alacsony feszültségűek és biztonságosak a bőr számára, de finom fémtárgyak rövidre zárhatják őket.

A LED szalagfény általában fél hüvelyk (10-12 mm) szélességű és legfeljebb 5 méter hosszú. Meghatározott hosszúságúra vághatók csak egy vágóvonal mentén ollóval, amely 1-2 hüvelykenként helyezkedik el. Az egyes LED-ek a szalag mentén vannak felszerelve, jellemzően 18-36 LED/sűrűséggel (60-120 / méter). Az egyes LED-ek fényszíne és minősége meghatározza a LED-szalag általános fényszínét és minőségét. A LED-szalag hátoldala előre felvitt kétoldalas ragasztót tartalmaz. Egyszerűen lehúzza a bélést, és a LED-szalagot gyakorlatilag bármilyen felületre felszereli. Mivel az áramkört rugalmasnak tervezték, a LED-szalagok ívelt és egyenetlen felületekre szerelhetők. A LED-szalagok fényerejét a metrikus lumen segítségével határozzuk meg. Az izzókkal ellentétben a különböző LED-szalagok eltérő hatékonyságúak lehetnek, így a tényleges fényteljesítmény meghatározásakor a teljesítménye nem mindig értelmezhető. Amennyiben többet tudna meg az RGB led szalagokról és megrendelné a szetteket keresse fel a vled.hu weboldalt, és itt megtalálhatja a kiszállítás részleteit is, ezért érdemes ide látogatni.