A lánybúcsú szervezés szabályai

Egy jól megszervezett lánybúcsú életre szóló élményt jelent a menyasszonynak. Az esemény a menyasszony lánykorának lezárása, az utolsó nagy buli az esküvő előtt. Általában meglepetés program, amit hagyományosan a menyasszony tanúja vagy barátnői szerveznek.

[wp_ad_camp_1]

A lánybúcsút kettő-négy héttel az esküvő előtt célszerű tartani, lehet egy napos, vagy ottalvós, vízparti kikapcsolódós, esetleg wellnessel egybekötött. A lényeg, hogy minden úgy legyen megszervezve, hogy minden menyasszonynak, a menyasszonyról szóljon. Általában a menyasszony barátnőit, olyan női rokonokat szoktak meghívni a bulira, akik az esküvőn is részt vesznek. Fontos, hogy ne legyen feszültség a meghívottak között, ne rontsa el semmi a hangulatot. Ha megvannak a részvevők és az időpont, el kell dönteni, hogy ki fizeti a költségeket. Mindenki belead-e, vagy a legközelebbi rokonok, barátnők fizetnek-e mindent. A szervezést az esemény előtt legalább egy hónappal előbb el kell kezdeni, hogy legyen idő minden akadályt elhárítani.

Lánybúcsú

Lánybúcsú

Kaphatók különféle lánybúcsú dekorációk – feliratos pólót, szalagot, koronát, kitűzőt, amit a menyasszony visel az este alatt, lehet egyenpólót csináltatni az összes vendégnek, vagy egyforma, feliratos bögrét, hogy később is emlék maradjon az esemény. A jó dekoráció fel tudja dobni a buli hangulatát. Adhatunk ajándékot a menyasszonynak, ez lehet hagyományos ajándéktárgy, de gyakran valami vicces ajándékkal lepik meg az arát – otthonkával, sodrófával, vicces fehérneművel, egyéb szexuális jellegű kellékekkel. Az ajándékok átadását köthetjük különféle vicces feladatokhoz, amiket a menyasszonynak teljesítenie kell. Nem árt puhatolózni az aránál, hogy mi az, ami belefér neki, semmiképpen ne hozzuk kellemetlen helyzetbe. Jó, ha a lánybúcsúnak van megtervezett menetrendje, de ettől el is lehet térni, lényeg, hogy jól érezze magát mindenki. Ne feledjük, a menyasszony a legfontosabb.