A lehető legjobb síutak

Egyesek számára a hó első jele azt jelenti, hogy ideje előásni a gyapjú zoknit és takarót, aztán hibernálni kell. Mások számára azonban azt jelenti, hogy eljött az idő a síléc elővételére. A síelés egy hihetetlen sport, amely a wellness fizikai, szellemi, társadalmi és érzelmi vonatkozásaival jár.

[wp_ad_camp_1]

Síutak várnak mindenkit az invia.hu weboldalon kedvezményes árakkal, tehát itt a helye nálunk és mindent megtudhat a Gyakran a tél az embereket depresszióba sodorhatja, amelyet szezonális affektív rendellenességnek (S.A.D.) hívnak. A síelés egyesíti a nagyszerű szabadtéri levegőt a fizikai aktivitással és a napsütés hatásával, amelyről sokan megfeledkeznek. A fizikai aspektus nyilvánvaló, bár sok egyén, különösen azok, akik még soha nem síeltek, nem tudják felfogni, hogy mekkora agyi erő kell ehhez a sporthoz. A síelés proprioceptív tevékenység. A propriocepció az erőnlét egy olyan aspektusa, amelyet úgy határoznak meg, hogy képes érzékelni a különböző testrészek helyzetét és az erőfeszítéseket, amelyek a mozgásukra irányulnak. Ez szinte meghatározza a síelést, mert a síelés elég sok egyensúlyt és koordinációt tartalmaz. Annyi enyhe mozdulat és testhelyzet van, hogy tudnia kell, hogyan kell jól síelni.

Síelés

Síelés

Minél többet síel, annál jobban megerősíti a képességét, hogy tisztában legyen testrészeinek mozgásával. Ez azért fontos, mert a propriocepció az életkor előrehaladtával gyengül, így minél többet vesz részt a proprioceptív tevékenységekben, annál kevésbé fog gyengülni. A síelés ennél több szempontból is megakadályozza az öregedést. Síelés közben az egész test súlyát a lábán viseli. A térdei azok az ízületek, amelyek elviselik ezt a súlyt, és ennek ellenére is képesnek kell lenniük a gyors mozgásra, ezért síelés közben megerősödnek. A térd megerősítésén túl a csontjai is megerősödnek, mert a síelés súlyt viselő tevékenység. A síutak megtekintéséért és ajánlatokért keresse fel az invia.hu-t.