A gerincsérv kezelése

Az emberi gerinc az egész test tartóoszlopa. Átvitt és egyenes értelemben is elmondhatjuk, hogy hátunkon cipeljük a terheket. Ez a teher valakinek megviseli a szervezetét, míg mások meg sem érzik. Ezért érdemes megfogadni azt a jó tanácsot, hogy annyi terhet vegyél magadra, amennyit elbírsz. A gerinc megterhelését komolyan kell venni, mert nagy gondok alakulhatnak ki a későbbiek során. A gerincsérv minden esetben fájdalommal jár. Az azonban, hogy hol és milyen típusú fájdalom jelentkezik, már attól függ, hogy a gerinc mely részén sérült a porckorong, és hol nyomja az idegeket. Ez lehet nyaki, háti vagy akár deréktáji fájdalom is.

[wp_ad_camp_1]

A felgyorsult világban rá vagyunk kényszerülve arra, hogy minél több feladatot, munkát vállaljunk magunkra. Egy kis ideig működik is a dolog, de aztán a szervezet felmondja a szolgálatot. A túl sok ülő munka, a helytelen testtartás, a nehéz tárgyak emelése és cipelése során azt érezzük, hogy fáj a nyakunk, a derekunk és hátunk is sajog. Nem tulajdonítunk a kezdeti fájdalmaknak nagy figyelmet, hisz mindenre van időnk csak saját magunkra nem. Az idő múlásával a fájdalom azonban nem fog magától elmúlni, sőt egyre súlyosabb tünetek figyelhetők meg. Egyre nehezebb a közlekedés, a mozgás, fájdalommal jár az ülés, az állás, a fekvés, valamint bélműködési problémák is előfordulnak. Legrosszabb esetben bénulás következik be.

Gerincsérv

Gerincsérv

Vannak súlyos esetek, amikor már csak a műtét segít. Ezt azonban ki lehet kerülni, ha idejében orvoshoz fordul, aki különböző gyógymódokat fog ajánlani.   Érdemes kipróbálni – természetesen az alapos vizsgálat után- a személyre szabott gyógytornákat, az úszást és keresni kell egy jó csontkovácsot, aki helyre rakja a kicsúszott gerinceket. A legfontosabb mindezek mellett a helyes életmód és az, hogy az ember belássa végre semmi nem olyan fontos az életben, mint az egészsége.