UV lámpa jótékony hatásai

Az UV lámpák különböző formában már régebb óta forgalomban vannak, ám mára már igazán jól kifejlesztett modelleke kaphatunk, melyek akár masszírozó fejjel is el vannak látva.

Ezek a lámpák a fény gyógyító hatására alapulnak. Sokan megkérdőjelezik a hatását, viszont a másik oldalon is nagyon sokan találhatóak. Az UV lámpa legfontosabb tulajdonsága, hogy célzottan ösztönzi a öngyógyító erőket, illetve optimális szintre hozza a szervezet alacsony biológiai folyamatait. Ezen felül elmondható még róla, hogy tehermentesíti a szervezetet és regeneráló folyamatot indít be. Továbbá elmondható róla, hogy a téli időszakban nagyon hasznos lehet, hiszen nagy mértékben erősíti az immunrendszert. Az UV lámpák használata ezen felül kihatással lehet még az anyagcserére is, melyet problémás személyeknél akár harmóniába is hozhat. Továbbá nagyon jó lehet fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés céljából is. Ám sokan teszik fel a kérdést, hogy mindezt hogyan érhetjük el egy lámpa segítségével? A kérdés jogos, melyet mi most megválaszolunk.

UV lámpa

UV lámpa

El kell mondani, hogy az alkalmazott fényterápia készülékei lineárisan polarizáltak, illetve ez mellett széles sávban, több színben és kevesebb energiával működő fényt bocsájtanak ki. Az ilyen lámpáknál jellemzően a fényhullámok szabályozhatóak. Amely azért nagyon jó, mivel minél kisebb frekvencián működnek, annál mélyebbre tudnak hatolni az emberi szervezetben. Továbbá meg kell még említeni, hogy a mikrokeringést, regenerálást is sejtszinten képesek elvégezni. Sokak számára hihetetlen ez a széles körű felhasználás, ám már nagyon sok orvos is felhasználja a praxisa során. Illetve egyre többen nyilatkoznak a pozitív tapasztalataikról.  A fényenergia jótékony hatását már az ókorban is felismerték az emberek.