Skócia híres látnivalói

Skócia földje tele van legendákkal, komplex történelemmel és buja tájakkal, tehát mindenképpen érdemes megtapasztalni a helyet ami a Rettenthetetlen című filmet inspirált. A hely valóban tartogat valamit mindenki számára, bár kis ország, de mégis nagy hatással lesz mindenkire, aki ide utazik.

Az első látnivaló, amit semmiképp sem érdemes kihagyni az Loch Ness, ami az egyik leghíresebb tó a világon, és ez a második legnagyobb tó Skóciában. Körülbelül egy mérföld széles, és a tavat egy világhírű legenda övezi, miszerint egy tengeri szörny lakja. A modern időben a Loch Ness-i szörny a leghírhedtebb mitikus lény, aki Nessienek hívnak, és azt beszélik, hogy a tóban él. A Ben Nevist sem érdemes kihagyni, ami a Brit-szigetek legnagyobb csúcsa. Lélegzetelállítóan gyönyörű kilátást biztosít, ezért a Ben Nevis valósággal vonzza a nézőket, a túrázókat, illetve a hegymászókat is, mivel itt megünnepelhetik a nyugalmat és a természetet ami körülveszi őket.

Eilean Donan

Eilean Donan

Az Eilean Donan egy kis sziget a nyugati skót felföldön. A szárazföldhöz egy gyaloghídon át csatlakozik, a szigetet pedig a festői középkori vár uralja. Az eredeti vár a 13. században épült, hogy védekezni tudjanak a vikingek ellen. Manapság a kastély az egyik legtöbbet fényképezett emlék Skóciában, és nagyszerű esküvői, illetve filmes helyszín is lehet. Végül pedig érdemes meglátogatni az Edinburgh Kastélyt, ami tökéletes példája a skót építészetnek, politikának és ideológiának, illetve katonai jelentőségnek is. Egy szunnyadó vulkán magas csúcsán helyezkedik el ez a gyönyörű építmény, és minden irányból látni lehet akár mérföldekről is. A skótok ezt az épületet használták minde nagyobb csata előkészítéséhez, illetve stratégiák kidolgozására is. Ez egy erős és állandó szimbóluma a skót függetlenségi harcnak, és ez az egyik legnépszerűbb kastély egész Skóciában.