Hogyan növesszünk hajat gyorsan?

A kutatások szerint az emberi haj havonta kb. 1 centimétert nőhet. Viszont ez a folyamatot bizonyos körülmények és egészségügyi problémák lelassíthatják.

Az egyik leggyakoribb ok miszerint megáll a haj növekedése, az-az, hogy a fejbőr vérellátása nem működik megfelelően és így nem jut elegendő vér a növekedésért felelős sejtekhez, illetve a hajhagymákhoz. Viszont semmi pánik vannak különféle praktikák és gyógymódok melyek segítségével ezen könnyedén változtathatunk. Az egyik legjobb csodaszer a szőlőmag olaj, amely nagyon magas mennyiségben tartalmazz linolénsavat, A, C, E-vitamint. Többek között ezeknek a vitaminoknak köszönhetően rendkívül egészséges lehet az emberi szervezet számára kívülről és belülről is egyaránt. A szőlőmag olaj nagyon erős antioxidáns, amely javítja a bőr rugalmasságát, illetve regenerálja a hajhagymákat is. A használta ajánlott heti két-három alkalommal. Amennyiben szeretnénk eloszlatni, akkor érdemes meleg vízben felmelegíteni.

Hosszú haj

Hosszú haj

Majd ezt követően pedig jól bele kell masszírozni a fejbőrbe. Mikor ez megtörtént, akkor kössük be és hagyjuk állni legalább egy órát. A hajnövesztésre a zöldtea is jótékony hatással lehet. A zöldtea számos jótékony hatásairól már sokat hallhattunk, ám azt bizonyára kevesen tudják, hogy a hajhagymák működésére is erőteljesen kihathat. Ugyanis nem kell más hozzá, mint az hogy rendszeresen fogyasszuk, illetve főzzük jó erősre és keverjük hozzá a samponunkhoz. Ezen felül még, ami bebizonyítottan hatásos lehet, az nem más, mint a krumplilé. Mivel a benne található nagy mennyiségű keményítő csodákra képes. Ezen felül jó lehet még a ricinusolaj, amely talán többek számára ismert lehet, mint hajserkentő. Ennek a használta is ajánlott lehet heti 2-3 alkalommal.