Sarokkanapé választási kisokos

Abban az esetben, ha bútorcserére adja a fejét, esetleg új lakásába keresi a megfelelő darabokat, érdemes átgondolni a döntést, hisz sarok kanapé választás esetén általában hosszú távra tervezünk, így megfontolt döntésre van szükség, különben akár évekig bosszúság forrása lehet a rosszul kiválasztott darab. Hogy milyen kritériumok mentén érdemes meghozni a döntést, abban nyújtunk segítséget.

[wp_ad_camp_1]

Sarokkanapé kiválasztása előtt fontos, hogy átgondoljuk pontosan mi a célunk a sarok kanapéval. Ha gyakran várunk vendégeket, akkor érdemes a méret választásnál figyelembe venni, hogy hány emberre kalkulálunk, mennyien férjenek el rajta. Kellemetlen lehet ugyanis, ha állandóan pótszékékre van szükség. Viszont, ha túl nagyot választunk, akkor az állandó akadályt jelenthet a közlekedés szempontjából. Érdemes azt is végig gondolni, hogy pontosan milyen funkciót szánunk a sarok kanapénak, vagyis csak pihenésre, ülésre használjuk – e, esetleg vendégágynak akarjuk – e használni, vagy apró lakások esetén a sarok kanapét akarja – e a vevő ágynak használni. Ebben az esetben a kinyitható darabok lehetnek praktikusabbak, főleg az ágynemű tartóval rendelkező darabok esetében.

Sarokkanapé

Sarokkanapé

Sarok kanapé esetén jól át kell gondolni, hogy jobbos vagy balos tájolású ülőalkalmatosságra van – e szükségünk. Kellemetlen meglepetésben lehet ugyanis részünk, ha a megvásárlás után a nappalinkban szembesülünk vele, hogy a kiválasztott darab nem megfelelő. Másik fontos szempont az anyag kiválasztásának kérdése. Nem mindegy, hogy a sarok kanapé mennyire lesz igénybe véve, így például, hogy a háziállatunk ráengedjük – e. Ezen kívül a világosabb színű sarok garnitúrák esetében könnyebben meglátszódnak a foltok, így érdemes a választás során ezt is figyelembe venni.